Engelse Mental Health Taskforce rapport komt met 57 aanbevelingen 

Facebooktwitterlinkedinmail

stigma-prevents-treatment-mental-health-problems

16 februari 2016 – De Engelse Mental Health Taskforce heeft ervaringen van 20.000 cliënten naar 57 aanbevelingen vertaald in een rapport .

De Engelse geestelijke gezondheidszorg staat onder grote druk. De afbouw van bedden is niet hand in hand gegaan met de opbouw van ambulante voorzieningen. Ook hebben de gemeenten de laatste jaren fors moeten bezuinigingen op het lokale dienstenaanbod.

“If I’d had the help in my teens that I finally got in my thirties, I wouldn’t have lost my twenties.”

De Mental Health Taskforce heeft een rapport (Pdf) uitgebracht met daarin 57 aanbevelingen aan het Ministerie van Gezondheid, de NHS, de Engelse Inspectie Gezondheidszorg en andere stakeholders. De Engelse premier heeft GBP 1 miljard toegezegd om deze aanbevelingen te realiseren.

Dat maakt dit rapport niet eens zo bijzonder. Wel dat meer circa 20.000 cliënten hebben meegewerkt aan het tot stand komen van dit rapport. Wat vinden zij nodig? En hoe kan dat invulling krijgen?

Enkele onderwerpen die aan de orde komen:

  • Toegankelijkheid van crisisopvang
  • Transparantie over kwaliteit van zorg
  • Prestatiebekostiging op uitkomsten.
  • Capaciteiten werknemers in de ggz

Het rapport is goed te plaatsen in een Nederlands perspectief, enkele thema’s komen in onze toekomstagenda voor de ggz terug. Het is ook interessant om op onderdelen de verschillen in beleid te analyseren en daarvan te leren.

Bron: ggz-connect.nl

Dit bericht is 2033 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail