Embloom biedt gratis Corona Checklist

Facebooktwitterlinkedinmail

21 mei 2020 – Nu de reguliere zorg weer wordt opgestart is het belangrijk dat dit ook veilig gebeurt. Om hierbij te ondersteunen heeft Embloom een Corona Checklist ontwikkeld, op basis van de RIVM-richtlijnen. Er is een versie voor patiënten en één voor medewerkers binnen een zorginstelling. Wij houden de website van het RIVM continu in de gaten en passen de vragenlijst aan als de richtlijnen veranderen. De Corona Checklist wordt volledig kosteloos aangeboden.

De Corona Checklist voor patiënten kan worden ingezet voorafgaand aan een face-to-face gesprek met een hulpverlener. Als op basis van de antwoorden het advies luidt om thuis te blijven, dan stopt de vragenlijst en wordt de patiënt hiervan op de hoogte gesteld. De melding is afgestemd op de specifieke situatie van de patiënt. In deze melding is tevens een linkverwijzing naar de RIVM-website opgenomen voor meer informatie. Ook de hulpverlener wordt op de hoogte gesteld van het advies via een notificatie in het patiëntdossier en per e-mail. De hulpverlener en de patiënt kunnen de afspraak vervolgens verzetten, of omzetten naar een (beeld)belafspraak.

Het is mogelijk om de vragenlijst vooraf te agenderen, bijvoorbeeld een dag voor de afspraak plaatsvindt. Ook kan een herhaalpatroon worden ingesteld, bijvoorbeeld elke week of maand, tot een bepaalde datum. Afhankelijk van de EPD-leverancier is het ook mogelijk om automatisch een Corona Checklist te versturen, waarbij de agenda van de hulpverlener het uitgangspunt vormt. 

De Corona Checklist kan ook worden ingezet voor medewerkers in de zorg. In de medewerker-versie wordt onderscheid gemaakt tussen werknemers in de directe patiëntenzorg en werknemers die geen direct contact met patiënten hebben. De functionaliteit werkt hetzelfde als de patiënten-versie, alleen zet bijvoorbeeld een HR-medewerker de vragenlijst klaar voor collega’s in plaats van voor patiënten. Op verzoek kunnen wij de Corona Checklist geautomatiseerd klaarzetten voor grote groepen medewerkers in één keer. Zo kunnen zorgorganisaties monitoren of zij veilig zorg kunnen verlenen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 1796 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail