Eerste diploma’s voor begeleiders GGZ met ervaringsdeskundigheid

Facebooktwitterlinkedinmail

3 juli 2017 – Vandaag ontvangen zeven studenten van de eerste lichting van de MBO-4 opleiding tot begeleider GGZ met Ervaringsdeskundigheid (BGE) bij Enik Recovery College hun diploma.

In september 2015 is Zadkine (ROC) uit Rotterdam op verzoek van de Werkgroep ‘Versterking Herstel en Ervaringsdeskundigheid in de ggz’ gestart met een dependance van de BGE-opleiding bij Enik Recovery college in Utrecht. Deze BGE-opleiding richt zich op (aspirant) studenten die zelf ervaring hebben met ernstig ontwrichtende psychiatrische kwetsbaarheden en het herstellen daarvan.  In combinatie met deze beroepsopleiding ontwikkelt de student zich tot ervaringsdeskundige.

Van de 16 studenten die gestart zijn in september 2015, studeren er nu zeven af. In september studeren er nog vier studenten af. Twee studenten verlengden de opleiding met nog een aantal maanden. Eén student is gestopt met de opleiding omdat hij een vaste baan heeft geaccepteerd. Nog eens twee studenten zijn gestopt met de opleiding.

Inzet ervaringsdeskundigen in de GGZ groeit

Ervaringsdeskundigheid is niet meer weg te denken uit de praktijk van Zorg & Welzijn. Mede gezien de ontwikkelingen in de regio Utrecht, zoals o.a. de aanpak van personen met verward gedrag, de uitrol van integrale specialistische ggz in de wijk en het herzien van de eerste opvang van daklozen, gaan ervaringsdeskundige medewerkers een steeds grotere rol spelen binnen de instellingen.

In de Werkgroep ‘Versterking Herstel en Ervaringsdeskundigheid in de ggz’ participeren naast het primaire  samenwerkingsverband van, Altrecht, Lister, Kwintes en Steunpunt GGZ,  ook: De Tussenvoorziening, het Leger des Heils, Moviera, Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht, Wij 3.0  en Umah hai.  Ook Zadkine maakt deel uit van de werkgroep

De werkgroep feliciteert van harte:

  • Ramses Groot,  Antoine Klomp en Christel van de Bosch (Lister)
  • Christel van den Akker (Altrecht)
  • Maikel Hope, Mark Haverkamp en Anniek Rodenboog (Kwintes)

Alvast voor het afstuderen van na de zomer:

  • Tofik Boughrini  en Carel van den Heuvel (Lister)
  • Nika Mellor ( Kwintes )
  • Marcel Korrel (Leger des Heils)

Bron: persbericht

Dit bericht is 2936 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail