Online groepscursus ACT leert je omgaan met storende gevoelens

Facebooktwitterlinkedinmail

14 mei 2020 – Leer omgaan met stress, piekeren, angsten, pijn, burn-out, vermoeidheid of depressie. Deze 6 sessie cursus ACT geeft je de handvatten om je leven weer in eigen handen te nemen in plaats van je te laten leiden door storende gevoelens zoals angst, verdriet, schuldgevoelens, en/of gedachten zoals een laag zelfbeeld, en een waardevol leven te creëren.

Datum(s): 21 mei, 23 mei, 28 mei, 30 mei, 4 jun en 6 jun 2020
Wil je eerst meer weten over ACT, lees dan de pagina Wat is ACT?

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die gewoonweg meer wil halen uit het leven. Zowel personen met psychische en/of lichamelijke klachten (angst en/of paniek, depressieve klachten, spanning, stress, pijn, vermoeidheid, CVS, psychosomatische klachten, dwang…) als mensen zonder specifieke klachten kunnen zich inschrijven. Ook hulpverleners kunnen deelnemen aan de cursus om mentaal en lichamelijk meer rust te vinden en zich te wapenen tegen een burn-out, of om vanuit de cliëntpositie een ACT-therapie te ervaren.

Doel van de cursus

De cursus helpt je psychische weerbaarheid te verhogen. Je zal efficiënte technieken en vaardigheden leren om:

  • je stressniveau en gepieker te verminderen
  • beter met angst, twijfel en onzekerheid om te gaan
  • met schuldgevoelens om te gaan
  • pijnlijke ervaringen veel effectiever aan te kunnen
  • niet opgeslorpt te worden door onwerkbare gevoelens en gedachten, maar er afstand van te nemen
  • echt aanwezig te zijn in het hier en nu en meer te genieten
  • te achterhalen welke dingen voor jou écht belangrijk zijn in je leven
  • stappen te zetten in de richting van een voor jou waardevol leven

Werkwijze

Elke sessie start met een concentratieoefening om de effectiviteit te verhogen. De cursus bestaat uit een combinatie van heldere en begrijpelijke theorie (psycho-educatie), ervaringsgerichte oefeningen en thuiswerk. Bij een aantal oefeningen zul je je ervaringen kunnen bespreken met anderen; ondanks de initiële weerstand wordt dit door de deelnemers als zeer aangenaam ervaren. We maken ook veel gebruik van mindfulness oefeningen, waarbij je steeds uitleg krijgt over de vaardigheden die je hiermee aanleert. Na de sessies krijg je thuisopdrachten mee. Deze bestaan uit het herhalen van oefeningen, schriftelijke opdrachten om je waarden en storende gevoelens of gedachten te verduidelijken en te expliciteren, het doornemen van de syllabus en (voor de liefhebbers) het lezen uit een ACT-boek.

De werkwijze is constructief en down-to-earth. Het grote verschil met klassieke praatgroepen is dat deze cursus je vele concrete handvatten en technieken aanbiedt om actief aan de slag te gaan. Het onderling delen van ervaringen wordt gezien als een bonus die je helpt om sneller tot actie over te gaan.

Indien gewenst, kan deze cursus gecombineerd worden met een individuele therapie.

Meer informatie over de groepscursus ACT vind je in deze folder.

Data & uren

do 21 mei 2020 19u30-21u30
za 23 mei 2020 10u30-12u30
do 28 mei 2020 19u30-21u30
za 30 mei 2020 10u30-12u30
do 04 juni 2020 19u30-21u30
za 06 juni 2020 10u30-12u30

Inschrijven

Voor je je inschrijft, vragen we je eerst een online intake vragenlijst in te vullen. Daarna mag je je hier verder inschrijven; je hoeft niet op bevestiging te wachten. Mochten wij toch tegenindicaties zien om de cursus te volgen, dan nemen we binnen enkele dagen contact op.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3038 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail