Driedaagse cursus LVB in de GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

10 juli 2024 – Ben jij werkzaam binnen de psychiatrie? Dan is de kans erg groot dat je patiënten/cliënten in behandeling hebt die naast hun psychische problematiek functioneren op het niveau van een licht verstandelijke beperking (LVB). Uit onderzoek is gebleken dat iemand met een LVB drie tot vier keer meer kans heeft op het ontwikkelen van psychische problemen vergeleken met personen zonder deze beperking. Daarnaast is de kans op onvrijwillige opname of gedwongen behandeling bij deze groep ook vele malen hoger.

Binnen de s-GGZ is het percentage van de patiënten waarbij een vermoede is van een LVB of ZB (zwakbegaafdheid) maar liefst 40% en loopt op tot 67% binnen de meest intensieve en langdurige behandelsetting!

Het is dan ook van belang dat de behandeling aansluit bij de mogelijkheden en niveau van jouw patiënt. Maar hoe kun je adequaat screenen op LVB? Hoe pas je de psychiatrische diagnostiek aan? Welke behandeling kun je inzetten of waar moet je deze mogelijk aanpassen? Hoe pak je de communicatie aan? 

Weet hoe je LVB in de psychiatrie kunt herkennen en een doeltreffende behandeling en benadering kunt bieden!

Gedurende deze driedaagse cursus krijg je substantiële verdieping, zowel theoretische als met praktische tips, op het thema LVB en ZB binnen de GGZ. Onder begeleiding van onze vakkundige docenten dr. Jeanet Nieuwehuis (psychiater) en dr. Erik Boot (Arts VG) ga je aan de slag met de volgende thema’s:

  • Dag 1: Diagnostiek van een LVB/ZB: prevalentie, associaties, screening en communicatie
  • Dag 2: Psychiatrische diagnostiek: visie, theorieën, psychiatrische ziektebeelden, valkuilen en crisogene situaties
  • Dag 3: Behandelen & Beleid: (non)-farmacologische behandelingen, passende behandelprotocollen en implementatie in de praktijk

Meer weten over deze cursus? Bekijk het inhoudelijke programma per dag.

Accreditatie voor diverse beroepsgroepen is in aanvraag (15 PE-punten).

Datum: 29 november en 6 & 13 december 2024

Locatie: Regardz de Eenhoorn, Amersfoort

Meer informatie en inschrijven

Bron: persbericht

Dit bericht is 623 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail