Documentaire ‘Het beste voor Kees’ over autisme bekroond

Facebooktwitterlinkedinmail

27 november 2018  – ‘Het Beste voor Kees’ waarin Kees Momma, die autisme heeft, wordt gevolgd, is bekroond tot ‘Favoriete 2Doc van de afgelopen vijf jaar’. Reden genoeg voor presentator Ersin Kiris en regisseur Monique Nolte om bij hem langs te gaan, zo meldt o.a. Lindanieuws.nl

Het beste voor Kees
In de documentaire zagen we Kees’ woede-uitbarstingen en de paniek bij het nadenken over zijn toekomst. Maar ook: zijn beheersing van de Japanse taal, zijn perfecte tekeningen en zijn elektrische trein die op de minuut exact aankomt en vertrekt. De 2Doc sloeg in als een bom en is nog steeds een kijkcijferhit. Kijkers kozen de documentaire dan ook uit als ‘Favoriete 2Doc van de afgelopen vijf jaar’.

Naar aanleiding van de documentaire kregen de ouders van Kees financiële hulp. Daarmee regelden ze een woning voor hun zoon. In de nieuwe docu Kees vliegt uit is straks het losmakingsproces tussen ouders en zoon te zien.

Aandoenlijke reactie 
En dat nieuws kan Kees zelf maar amper geloven. “Het is niet waar, dus mijn documentaire is een winnaar geworden?”, vraagt hij zich af. De 53-jarige man noemt de prijs “fantastisch”. “Ach, geweldig. Heb ik het zo ver in m’n leven gebracht? Ik weet niet hoe lang dit eergevoel blijft, maar ik hoop dat het nog een tijd lang zo blijft”, vertelt hij vol ongeloof aan Ersin en Monique.

Bekijk hier de reactie van Kees 

De hele documentaire Het Beste Voor Kees zien? Dat kan hier.

Bron: lindanieuws.nl / omroepgelderland.nl

 

Dit bericht is 4686 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail