Dimence Groep ondertekent intentie-overeenkomst met Out Of The Box TV

Facebooktwitterlinkedinmail

8 september 2021 – Vorige week tekende Marco Verheul*, raad van bestuur Dimence Groep, en Michiel Verheul*, directeur bij Stichting Out of The Box TV, een intentieovereenkomst. Beide organisaties gaan samenwerken om mensen met een psychische kwetsbaarheid op weg te helpen naar een baan in de mediawereld.

Tot bloei komen
Stichting Out of the Box TV is een productiemaatschappij met een eigen online platform, welke als doelstelling heeft om psychisch kwetsbare mensen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief te betrekken in de maatschappij. Juist deze doelgroep heeft het niet makkelijk, ze hebben regelmatig te maken met vooroordelen en ook het zelfvertrouwen moet vaak teruggewonnen worden. Stichting Out of the Box TV vindt dat er juist bij deze doelgroep veel creativiteit en technisch talent zit en zorgt ervoor dat zij in een prettige en gelijkwaardige omgeving (weer) tot bloei kunnen komen.

Herstelproces

Iedere zes maanden wordt een team samengesteld van mensen met oprechte interesse in het televisievak. Door als team samen te werken op het gebied van productie, redactie, camera, licht, geluid, editing, interviewtechnieken en regie groeit de zelfverzekerdheid, ontplooit de creativiteit en vooral ook de trots om mee te kunnen werken aan een dynamische TV-productie. Dit helpt bij het herstelproces en hierdoor komt de weg naar een reguliere baan meer in zicht.

De groep van ongeveer tien vrijwilligers wordt begeleid door ervaren mensen uit de mediawereld en samen gaan zij twee dagen per week aan de slag met een, door henzelf bedachte, TV-productie vanuit een professionele studio op het Dimence Groep-terrein Brinkgreven te Deventer.

Flitsende carrière

Oprichter Michiel Verheul komt zelf uit het televisievak. Hij had een flitsende tv-carrière waarin hij meewerkte aan populaire programma’s als Idols en Wie is de Mol. Zijn hele leven had hij echter een groot geheim: hij heeft last van ernstige dwanggedachten (Obsessive Compulsive Disorder, OCD) met een mentaal dieptepunt begin 2013.  Na een langdurige opname in de ggz, gooide Michiel het roer om. In plaats van zich te verhullen achter zijn dwangstoornis, toonde hij zijn kwetsbaarheid en deelde zijn verhaal onder andere op de nationale televisie. Een moedige stap die ertoe leidde dat Michiel zijn kracht hervond, verder herstelde en zijn eigen stichting begon. Hij startte in 2017, samen met een team van ervaringsdeskundigen, zijn eerste studio in Eindhoven. Op dit moment heeft Stichting Out of the Box TV naast Eindhoven een studio in Sittard-Geleen en vanaf dit najaar dus ook in Deventer.

Geïnteresseerden die zich willen aanmelden als vrijwilliger kunnen contact opnemen via info@wervdg.nl of info@outoftheboxtv.nl.
De vacatures staan vermeld op: https://www.wervdg.nl/vacatures

*geen familie

Bron: persbericht

Dit bericht is 1642 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail