Dexamfetamine voor ADHD wordt duur

Facebooktwitterlinkedinmail

DEXAMFETAMINE
7 maart 2016 – Sinds 1 maart is er Amfexa op de markt, een geregistreerde vorm van dexamfetamine van 5 mg. Nu dit middel er is, zijn apothekers verplicht dit middel te verstrekken in plaats van apotheekbereidingen. Dit betreft overigens alleen de preparaten van 5 mg, zo meldt impulsenwoortblind.nl 

WOB-verzoek
Er zijn echter nog geen vergoedingsafspraken gemaakt, waardoor dit een financiële strop betekent voor patiënten die dexamfetamine van 5 mg gebruiken.
Impuls & Woortblind heeft gisteren meteen een WOB-verzoek ingediend bij het Zorginstituut Nederland (ZiN), met de vraag om opheldering en het dringende verzoek te zorgen dat niet alle generieke vormen van dexamfetamine (er zijn ook 2,5 mg en 10 mg preparaten) nu buiten de basisverzekering gaan vallen.

Enorme kosten
Naar schatting 30.000 mensen met ADHD/ADD gebruiken dexamfetamine, vaak omdat het middel van eerste keus, methylfenidaat, niet voldoende effect heeft. Zij moeten dit gewoon kunnen blijven gebruiken, zonder opeens voor enorme kosten te komen staan. Dit kan oplopen tot ruim € 100,- per maand.

Uitstel tot half april
Op de website van Eurocept, de farmaceut achter Amfexa, staat te lezen dat de apotheekbereidingen in elk geval tot 16 april nog geleverd mogen worden.

Bron: impulsenwoortblind.nl

Dit bericht is 5065 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail

Een reactie

 1. Ik vind het goed dat medicijnen duur worden. Het zijn een soort drugs. Je verdooft de stress/pijn en het is geen oplossing. Het is zelfs schadelijk.

  Je kan beter naar natuurlijke oplossingen kijken zoals sporten, gezonde voeding (suiker ontwijken ) en mediteren.
  Misschien omdat het nu duurder wordt gaan mensen meer kijken naar natuurlijke oplossingen.
  Ik ben ook van medicijnen afgekomen na 1 maand trainen met de Wim Hof inspiratie om in de kou te gaan fietsen.

  http://www.limor.nl/nieuws/“bij-limor-lieten-ze-mij-vrij-om-te-experimenteren-omdat-ik-dat-nodig-had”

  Wim Hof methodes gaan meer mensen van hun medicijnen afhelpen, maar natuurlijk zijn er nog meer personen die goede technieken hebben om beter te gaan voelen.

  Het is belangrijk om naar het hele plaatje te kijken.
  De natuur is het belangrijkste onderdeel van dat plaatje.

Het is niet meer mogelijk te reageren