Deskundigenbijeenkomst Wet Verplichte GGZ in Eerste Kamer

Facebooktwitterlinkedinmail

16 mei 2017 – Vandaag organiseert de Eerste Kamer een deskundigenbijeenkomst over de Wet verplichte ggz (Wvggz), de Wet Zorg en Dwang en de Wet forensische zorg. GGZ Nederland is uitgenodigd voor de deskundigenbijeenkomst. Marijke van Putten, bestuurder van GGZ Noord-Holland-Noord spreekt hier namens GGZ Nederland met Eerste Kamerleden.

Ondanks dat we nog veel verbeterpunten in de wetsvoorstellen zien, zijn de wetsvoorstellen volgens GGZ Nederland een grote verbetering voor de positie van patiënten, familie en naasten. Vanuit het veld is behoefte aan wetgeving die aansluit bij de praktijk van ambulant behandelen en begeleiden. Met de nieuwe wet wil minister Schippers (Volksgezondheid) gedwongen behandeling van mensen met psychische problemen minder ingrijpend maken. Het is daarom een behandelwet en geen opnamewet.

Position paper

Met de deskundigenbijeenkomst bereiden de Kamerleden zich voor op behandeling van de wetsvoorstellen. Met input van leden heeft GGZ Nederland een position paper opgesteld waarin wordt ingegaan op verschillende voorwaarden die nodig zijn om van de wet een succes te maken en op de samenhang van de Wvggz met andere wetten. De deskundigenbijeenkomst is niet openbaar, wel maakt de Eerste Kamer een verslag dat publiek wordt gemaakt.

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 6504 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail