Psychische problemen bij dove of slechthorende kinderen en jongeren: dit kun je doen

Facebooktwitterlinkedinmail

11 juli 2022 – Psychische problemen komen bij kinderen en jongeren met een auditieve beperking anderhalf tot drie keer zo vaak voor als bij horende leeftijdgenoten. Deze problemen vallen echter minder snel op. Dove en slechthorende kinderen krijgen daardoor vaak te laat of geen hulp. Hierdoor kunnen lichte psychische problemen uitgroeien tot een ernstige stoornis die moeilijker te behandelen is.

Handige informatie via een interactieve poster
Verwijzers en andere betrokkenen spelen een belangrijke rol in het signaleren van psychische problemen bij het dove of slechthorende kind. Speciaal voor hen is deze interactieve posterontwikkeld. Hierin vind je filmpjes van een professional en een ervaringsdeskundige en krijg je informatie over het herkennen van signalen. En hoe je kunt doorverwijzen naar de juiste hulp of behandeling. Op de poster staan ook links naar gratis online voorlichtingsproducten voor ouders en professionals.

Op tijd signaleren en doorverwijzen
Met deze interactieve poster hopen we een zo groot mogelijke groep aan verwijzers en andere betrokkenen te bereiken. Deel de link gerust met anderen! Zodat dove en slechthorende kinderen en jongeren met psychische problemen op tijd de juiste hulp krijgen.

afbeelding van poster

 

 

 

 

 

 

Bron: deelkracht.nl

Dit bericht is 2381 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail