De NVA Blauwe Plons: samen duiken in autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

autisme, kind, zwemmen

12 januari 2016 – In 2016 gaan we in de NVA-Autismeweek van 2 t/m 9 april Nederland in beweging brengen voor Autisme. We vragen aandacht  voor autisme door iedereen uit te nodigen om te ´duiken in autisme´.  Paralympisch kampioen zwemmen en NVA-ambassadeur Marc Evers maakte dit al bekend op het afgelopen NVA AutismeCongres.

In de NVA-Autismeweek vragen we aandacht voor autisme, en dan vooral om hier SAMEN mee aan de slag te gaan. Want meer begrip en kansen voor mensen met autisme kunnen we alleen voor elkaar krijgen als we hierin samen optrekken. En daarom willen we ook graag samen iets DOEN: we gaan overal in Nederland met elkaar plonsen.

Organiseer ook een Blauwe Plons bij u in de buurt!

Het liefst op zaterdag 2 april, Wereld Autisme Dag, willen we op zoveel mogelijk plekken in Nederland samen gaan plonsen. Dit kan op verschillende manieren, denk aan:

  • een duik in het plaatselijke zwembad: wie zwemt de meeste baantjes?
  • een sprong in een meertje of de Noordzee
  • opduiken van zoveel mogelijk ringen uit het zwembad
  • Hoe meer er geplonsd wordt hoe meer aandacht we kunnen genereren, ook van de media!

Aandacht voor sport en bewegen

Met deze NVA Blauwe Plons vragen we dit jaar aandacht voor het belang van bewegen en sport voor mensen met autisme – van jong  tot oud. Omdat samen sporten en bewegen helpt om gezond te blijven en anderen te ontmoeten. Sporten kan mensen uit een sociaal isolement helpen, negatieve gevoelens verminderen, en het zelfvertrouwen vergroten.

Omdat sporten bij een reguliere sportclub niet voor iedereen met autisme vanzelfsprekend is, en er vaak drempels overwonnen moeten worden, wil de NVA hierin gaan investeren.

Hiervoor zijn onder andere materiaal, trainingen en een platform nodig om dit verder uit te dragen. Om dat te ontwikkelen kost geld en daarom koppelen we aan deze NVA Blauwe Plons een sponsoring.  Meer informatie hierover vindt u in de loop van januari op www.autisme.nl en  op www.autismeweek.nl. Iedereen kan dan ook zijn of haar plons aanmelden op de activiteitenkalender.

Dus aan de slag om een NVA Blauwe Plons te organiseren!

Bron: autisme.nl 

Dit bericht is 2468 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail