Campagne Slachtofferhulp over shame sexting behoort tot de beste van 2022

Facebooktwitterlinkedinmail

30 december 2022  – De campagne van Slachtofferhulp Nederland tegen shame sexting behoort tot de beste campagnes van 2022. De redactie van Adformatie, een Nederlands vakblad en website over reclame, marketing, communicatie, zette de beste 22 camapgnes van 2022 op een rij. Volgens het vakblad de ‘enige, geheel subjectieve, lijst die er écht toe doet’.

Adformatie schrijft over de campagne van Slachtofferhulp: Nogal in your face, deze campagne van Slachtofferhulp Nederland en bureau N=5. Met ‘Ondraaglijke sieraden’ geeft de organisatie een serieuze boodschap af aan slachtoffers van ‘shame sexting’: draag de schaamte niet met je mee en vraag om hulp. Binnen no time dragen ze namen als ‘Hoer van de stad’, ‘Gore slet’ of ‘Vies meisje’ met zich mee; beledigende termen die ze naar hun hoofd geslingerd krijgen als gevolg van online seksuele intimidatie. Deze ‘namen’ komen terug op kettingen die centraal staan in de campagne.

Het onderwerp ‘shame sexting’ en onze campagne laat zien dat shaming niet is wie je bent. De campagne heeft veel aandacht gekregen van landelijke media zoals het NOS Journaal, Algemeen Dagblad bv., De Telegraaf, NPO Radio 1, en talloze andere radiozenders. Het leidde tot ongekend veel verkeer naar de webpagina over shame sexting van Slachtofferhulp Nederland.

Het blijft enorm belangrijk dat dit onderwerp besproken wordt, vooral onder jongeren, zodat zij de weg naar hulp weten te vinden.

Kijk voor meer informatie>>

Bron: slachtofferhulp.nl

Dit bericht is 1302 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail