De 7e editie jaarlijks Congres Autisme over ‘communicatie en relaties’

Facebooktwitterlinkedinmail

7 september 2019 – Op donderdag 7 november 2019 vindt het jaarlijks congres over autisme plaats in Utrecht. Dit jaar is het thema ‘communicatie en relaties’.

Wie autisme heeft, loopt in het dagelijks leven tegen vanalles aan. Niet in de laatste plaats vormt het aangaan van professionele of persoonlijke relaties met anderen vaak een probleem. Voor mensen met autisme zijn de ongeschreven regels in taal en omgang met anderen soms niet te volgen. Andersom heeft de sociale omgeving van mensen met autisme vaak moeite om de soms eigenzinnige manier van communiceren van mensen met autisme te doorgronden.

Het aangaan van functionele relaties met hun klasgenoten, leerkrachten, collega’s, partners en kinderen is daardoor voor mensen met autisme niet vanzelfsprekend.  Het is voor deze bijzondere groep mensen, hun sociale omgeving én de samenleving echter van het grootst mogelijke belang dat mensen met autisme er ook in sociaal opzicht bij gaan horen. Zij hebben tenslotte veelal onmiskenbare talenten, die anders niet tot hun recht zouden komen. Als hulpverlenings- of onderwijsprofessional die werkt met mensen met autisme heb je dan ook de belangrijke opdracht om hen in de communicatie en relatievorming met anderen te ondersteunen.

Op dit congres hoor je van vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk hoe je dat volgens de laatste stand van wetenschap en praktijk kunt doen.

Sprekers

  • Dr. Annelies Spek (Autisme Expertise.nl) – Sociale interactieproblematiek
  • Prof. Dr. Carolien Rieffe (Universiteit Leiden) – Autisme en empathie
  • Dr. Fabiënne Naber (Erasmus Universiteit Rotterdam) – Autisme en het brein
  • Monique Post (De Autisme Specialist) – Liefdes en vriendschapsrelaties
  • Prof. Dr. Petra Hendriks (Rijksuniversiteit Groningen) – Taalbegrip en taalverwerving
  • Marja Boxhoorn (Autismecoach.nl) – Autisme @ werk
  • Giel Vaessen (Kinkindekabel) – Communicatie is geen sinecure

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijks congres autisme  is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, Registerplein, SKJ, VSR, Kwaliteitsregister V&V, Register Vaktherapie, AbSg, Lerarenregister, NVvP en ADAP.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com/autisme2019/ >>

Dit bericht is 3407 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail