GGZ-instelling Arkin doet mee met de Socialrun (555 km)

Facebooktwitterlinkedinmail

7 september 2019  – Medewerkers van GGZ-instelling Arikin vragen met estafetteloop aandacht voor openheid voor psychische aandoeningen

De Socialrun is een 48-urige non-stop-estafetteloop van maar liefst 555 kilometer
– een enorm grote ronde om het IJsselmeer. De estafetteloop vindt plaats van 20
t/m 22 september 2019. Het doel? Openheid over psychische kwetsbaarheid stimuleren, en het stigma op psychische aandoeningen verminderen. De medewerkers van GGZ-instelling Arkin diemeedoen met de Socialrun staan voor deze openheid. Bovendien zetten zij met collega’s een grotefysieke en mentale prestatie neer.

Arkin doet mee met twee teams: team Inforsa en team Arkin/SPA (Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam). Arkin is trots op haar deelnemers! #meedoeniswinnen

Arkin is één van de hoofdsponsors van de stichting Socialrun. De instelling heeft zich voor drie jaar hieraan gecommitteerd. Arkin steunt de Socialrun omdat onze cliënten en medewerkers dagelijks de effecten van stigma op psychische aandoeningen ervaren.

De Socialrun is in 2012 gestart met twee teams. In 2018 was het evenement uitgegroeid tot 33 teams, van binnen en buiten de GGZ. In dat jaar werd ruim € 80.000 aan sponsorgelden opgehaald. Hiermee zijn kleinschalige projecten mogelijk gemaakt die bijdragen aan de bespreekbaarheid van psychische aandoeningen. Dit jaar verschijnen 40 teams aan de start.

Meer informatie vind je op de website van de Socialrun.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2058 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail