Crisisbuddy helpt jongeren emoties onder controle te krijgen

Facebooktwitterlinkedinmail

30 mei 2017 – Wat moet je doen als je emoties je overspoelen en je niet meer rustig kunt reageren? Dankzij de app Crisisbuddy heb je zelf weer de regie in eigen handen. De Crisisbuddy is een app bedoeld voor jongeren die te maken hebben met heftige en wisselende emoties. De app kan helpen om spanning te verminderen zodat ze moeilijke situaties weer aankunnen.

Overzicht
De Crisisbuddy geeft overzicht over de verschillende vaardigheden en in te zetten oefeningen. Jongeren kunnen oefeningen toevoegen waardoor het een persoonlijk signaleringsplan wordt. De crisisbutton denkt na over welke oefeningen voor jou belangrijk zijn om uit te voeren als je in crisis raakt. Op die manier hoef je zelf niet te zoeken, en weet je binnen een paar drukken wat je moet doen. Alle informatie zoals emoties, neigingen tot gedrag, vaardigheden en contact met je therapeut of ander vertrouwd persoon zijn overzichtelijk weergegeven. De app maakt gebruik van onderdelen uit de behandelmethode DGT. De app is een aanvulling op dit behandelaanbod maar is ook heel goed toepasbaar voor andere stoornissen waar emotieregulatieproblemen bij voorkomen.

Toegankelijkheid
Crisisbuddy is een onderdeel van het digitale aanbod dgdigitaal. Zie voor meer informatie. De app is te gebruiken voor Android en iOS platforms, op je tablet en je mobiele telefoon. De app is gratis te downloaden via de Google Play Store, de App Store of via www.dgdigitaal.nl.

Door je dgdigitaal-account te koppelen aan je Crisisbuddy wordt het mogelijk voor behandelaren je te volgen in je acties en het gebruik. Hierdoor kunnen zij extra ondersteuning bieden, wanneer dat nodig is.

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 8319 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail