Congres over Veerkracht

Facebooktwitterlinkedinmail

11 december 2019 Op donderdag 19 maart 2020 vindt het congres over veerkracht plaats in Utrecht. 

Veerkracht is het vermogen van mensen om psychologische, sociale, culturele en fysieke hulpbronnen aan te spreken wanneer ze (ernstige) tegenslag ervaren hebben. Bijvoorbeeld na het overlijden van een kind of partner, een nare diagnose of plotselinge beperking, een relatiebreuk, huiselijk geweld of ander psychotrauma.
Kortom: in het omgaan met elk geval van menselijk leed, speelt veerkracht een belangrijke rol. Als hulpverlener is één van je allerbelangrijkste taken om mensen daarin bij te staan. En toch hebben we het in de praktijk niet zo vaak over het ondersteunen en faciliteren van de veerkracht van mensen, maar vooral over het hanteren van de problemen die ze ervaren.

Sprekers
Op dit congres spreken diverse experts uit wetenschap en praktijk over de wetenschappelijke basis die ten grondslag ligt aan het concept “veerkracht”, maar vooral over de manieren waarop je in de praktijk mensen kunt helpen om hun veerkracht te ontdekken, te benutten en te vergroten.
  • Dr. Naomi Vandamme (Government of Curaçao) – Veerkracht: wat is het en hoe werkt het?
  • Prof. Dr. Jan Derksen (Radboud Universiteit Nijmegen) – Veerkracht in gezinnen, families en gemeenschappen
  • Dr. Anna de Haan (Pharos) – Vluchtelingenkinderen en hun gezinnen in Nederland
  • Lies Scaut (Praktijk De Weg Wijzer) – Peddelen tussen verlies en herstel door middel van veerkracht”
  • Marion Ferber (GGD Haaglanden) – Suïcidaal gedrag en voorkoming van secundaire traumatisering
  • Anton Horeweg M SEN (InHolland) – Veerkracht versterken: De rol van de school
 
Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, NIP K&J / NVO-OG, Registerplein, KNMG/GAIA (AbSG), Kwaliteitsregister V&V, VSR, ADAP, Register Vaktherapie en Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Dit bericht is 3430 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail