8 juli 2019 – Op 15 november 2019 organiseert Bohn Stafleu van Loghum in het Van der Valk Hotel te Utrecht het Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen.
Emotieregulatie is méér is dan praten over gevoelens en ontspanningsoefeningen doen. Tijdens dit congres maakt u kennis met een wetenschappelijk gefundeerde emotieregulatietraining die is in te zetten voor volwassenen en voor kinderen. U ontdekt hoe emotieregulatie zich ontwikkelt vanaf de kindertijd, waar het fout kan lopen hoe u de training kunt inzetten in verschillende klinische settings.
Breed inzetbare training
Deze congres dag lichten grondleggers Mathias Berking en Caroline Braet het goed geëvalueerde behandelingsprotocol Emotieregulatie toe. U krijgt inzicht in mechanismen die verklaren waarom de ontwikkeling van emotieregulatie bij sommige kinderen en volwassenen fout loopt en hoe u het breed inzetbare programma toepast in uw eigen klinische setting. In de workshops kunt u uw kennis verder verdiepen.
Na dit congres weet u hoe u
- Een goede regulatietraining inzet in uw behandeling
- Training Emotionele Competenties (TEC) inzet bij 1-op-1 behandelingen, in groepsverband, ambulant of residentieel
- De vele emotionele competenties van de patiënten systematisch kunt identificeren en zo nodig gericht kunt vergroten
- Deze competenties het beste bij patiënten kunt aanleren
Congres bestemd voor
Het congres is bestemd voor GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.
Gratis boek
- Emotieregulatie | Training voor psychotherapeuten, klinische psychologen en psychiaters
Dit boek geeft een concreet stappenplan voor een emotieregulatie training bij volwassenen. Bedoeld voor psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters die volwassenen behandelen en hiermee meteen aan de slag willen gaan in hun praktijk.
of:
- Emotieregulatietraining bij kinderen en adolescenten | Therapeutenboek
Dit boek is bedoeld voor psychotherapeuten, klinisch psychologen, GZ-psychologen, orthopedagogen en psychiaters die emotieregulatie training geven aan kinderen en adolescenten. De training bestaat uit 12 sessies waarbij methodieken in een vaste volgorde worden aangeleerd en zijn aangepast aan de doelgroep: kinderen tussen de 10 en 16 jaar.
Dit bericht is 3349 keer gelezen.