Congres Autisme een concept in beweging – 29 juni 

Facebooktwitterlinkedinmail

29 april 2022 – Op 29 juni organiseert de RINO Groep het congres Autisme een concept in beweging: een gezamenlijke ontdekkingsreis, in Hotel Figi in Zeist. Het congres bestaat uit een gevarieerd en inspirerend programma met boeiende sprekers en actuele, nieuwe inzichten over autisme. Het congres is interessant voor een brede doelgroep van post academici, post hbo en onderwijsprofessionals die werken met of te maken hebben met mensen met autisme.

Nieuwe inzichten autisme
De laatste jaren zijn de inzichten in wat autisme is langzaam aan het veranderen. We weten inmiddels dat autisme niet eenvoudig te verklaren is door een bepaalde combinatie van enkele specifieke dysfuncties. Inzichten leren ons dat autisme een andere informatieverwerking betreft en niet zozeer prikkelgevoeligheid. Het congres brengt het nieuwe kijken naar en omgaan met autisme tot leven om in de praktijk samen cliënten beter te kunnen begeleiden en behandelen.

Actuele thema’s
Diverse sprekers bieden deze dag vanuit verschillende invalshoeken perspectieven en toepassingen en gaan in op actuele thema’s die jou als professional helpen om cliënten met ASS beter te begeleiden en behandelen. Linsey Wijburg deelt vanuit collectieve ervaringskennis de rol van peersupport bij autisme en waarom dit juist ook bij meisjes belangrijk is. Wouter Staal neemt ons mee in zijn visie op autisme en verhoogde psychische kwetsbaarheid in de overgang naar nieuwe ontwikkelingsfasen. Marije Swets vertelt vanuit de praktijk over autisme bij volwassenen en recente ontwikkelingen in de autisme-zorg. Welke aanpassingen zijn nuttig om bij autisme te maken om een impasse te doorbreken bij welke comorbiditeit? Hilgo Bruining geeft een inkijkje in het N=You centrum. Doel is om te begrijpen of en hoe de verstoring van de hersenontwikkeling in relatie tot omgevingsfactoren leidt tot de persoonlijke hulpvraag. De triage van prikkel- en informatieverwerking staat in deze aanpak centraal en hoe dit in het dagelijks leven gedrags- en leerproblemen kan veroorzaken.

Meer informatie >>>

Verdiepende sessies: kies wat bij je past

Naast de actualiteit over autisme biedt het congres verschillende verdiepingen naar keuze:

  • Omgaan met een leerling met autisme, door Saskia Sliepenbeek. 
  • EMDR bij zelfbeeldproblematiek én autisme: wel of niet doen?, door Sandy Bocken.
  • Acceptance and Commitment Therapy: begeleiden vanuit een andere kijk op klachten, door Audrey Mol en John van Daal.
  • Volwaardig leven met autisme, door Jan Pieter Teunisse. 

Accreditatie: FGzPt, NIP, NVO, NVvP, Registerplein, SKJ, V&V, VSR.

Ga jij mee op onze (gezamenlijke) ontdekkingsreis? We zien je graag op 29 juni!

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden >>>

Bron: persbericht

 

 

Dit bericht is 2290 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail