CLW daagt Staat om humane zelfdoding mogelijk te maken

Facebooktwitterlinkedinmail

11 april 2021 – De Coöperatie Laatste Wil (CLW) heeft de Staat voor de rechter  gedaagd om humane zelfdoding mogelijk te maken. De CLW doet dit samen met dertig burgers. De belangrijkste argument is dat het grondrecht niet wordt nageleefd om zelf over de inrichting en het einde van je eigen leven te kunnen beslissen,  zo meldt de NOS.

Volgens Jos van Wijk van CLW wordt het in Nederland onmogelijk gemaakt om als naaste hulp te geven bij een zelfdoding. Ook zijn er geen middelen beschikbaar om op een humane manier zelf een eind aan het leven te maken.

In de Tweede Kamer wacht het wetsvoorstel Voltooid leven van voormalig D66-Kamerlid Pia Dijkstra op behandeling. In dat voorstel is vastgelegd dat 75-plussers euthanasie moeten kunnen plegen als ze levensmoe zijn.

De Coöperatie Laatste Wil wil ook dat mensen met een langdurige doodswens die jonger zijn dan 75  jaar dat op een zo veilig mogelijke manier kunnen doen.

CLW wil met de betrokken ministeries een proef opzetten om  te inventariseren hoe humane zelfdoding kan worden geregeld en middelen die ervoor nodig zijn veilig kunnen worden gemaakt, bewaard en verstrekt.

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Bron en uitgebreid artikel : nos.nl 

Dit bericht is 2128 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail