Cliënten zeer tevreden over online behandeling bij GGZ NHN

Facebooktwitterlinkedinmail

30 januari 2019 – Meer dan 300 cliënten hebben inmiddels een volledig online behandeling gevolgd bij GGZ Noord-Holland-Noord. In een eerste onderzoek naar hun ervaringen, waren de reacties zeer positief. Cliënten waarderen de online behandeling met het rapportcijfer 8,4.

Sinds anderhalf jaar is het voor cliënten bij GGZ Noord-Holland-Noord mogelijk om een volledig online behandeling te krijgen in de specialistische GGZ. De behandeling vindt plaats via beeldcontact gecombineerd met opdrachten via internet en voldoet aan alle kwaliteitseisen. Voordeel van deze behandeling is dat deze vrijwel direct kan starten, terwijl er voor face-to-face behandeling helaas een wachttijd is. Een ander voordeel is, dat cliënten op een door hen gekozen moment hun behandeling kunnen volgen in de veiligheid van hun eigen huis.

Minder stress

Cliënt Roos (28) over online therapie: “Ik heb een sociale fobie en durf de deur niet meer uit. Dat was eerder voor mij een reden om niet meer naar mijn therapie te gaan; ik kwam dan al doodmoe van alle stress bij de therapeut aan. Door de online therapie kon ik ontspannener beginnen aan mijn behandelsessies en stond ik meer open voor de therapie.”

Omdat cliënten binnen een online behandeling zelf aan het werk gaan met opdrachten, schrijven zij het succes van de behandeling meer aan zichzelf toe. Dit past goed bij de herstelvisie van GGZ NHN waarbij zelfredzaamheid voorop staat.

Persoonlijk contact

Klinisch psycholoog Marieke vertelt: “Sommige cliënten willen heel graag dat ik even hun nieuwe huiskamer bekijk, ‘hoi’ zeg tegen hun kinderen of partner of even kijk naar het schilderij dat ze hebben gemaakt. Die kleine momenten waarop cliënten persoonlijke dingen delen, lijken een groot effect te hebben op hoe ze zich overgeven aan de therapie. Het is mijn klinische indruk dat ze meer blootgeven omdat ze zich ook meer thuis voelen in hun eigen omgeving en zich daardoor ook veiliger voelen.”

Voor de volledig online behandeling trekt GGZ NHN behandelaren aan die over de hele wereld wonen, waaronder de Verenigde Staten, Spanje, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Uruguay en natuurlijk Nederland. Het gaat om behandelaren die in Nederland al veel ervaring opdeden en nu elders op de wereld hun eigen beroep kunnen blijven uitoefenen.

Op naar een volwaardige online GGZ

GGZ NHN timmert hard aan de weg om een volwaardige online GGZ te bieden voor cliënten die hier baat bij hebben. Zo is onlangs ook DiSofa, online therapie gestart dat basis GGZ biedt en daarmee een mooie aanvulling vormt op de specialistische online GGZ. De tevredenheid en de resultaten laten zien dat GGZ NHN op de goede weg is.

Bron: ggz-nhn.nl

Dit bericht is 2841 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail