Chef’Special zanger Joshua Nolet openhartig over depressie op instagram

Facebooktwitterlinkedinmail

13 oktober 2018- De energie en vrolijkheid blazen je nog net niet omver als Chef’Special op het podium staat, maar dat blijkt haaks te staan op de gevoelens die leadzanger Joshua Nolet (30) dikwijls ervaart. In een zeer openhartige en heftige post op Instagram onthult de zanger dat hij lijdt aan een ernstige depressie.

‘Ik werd vandaag angstig wakker. Bang voor wat er misschien wel komen gaat. Het is weer die tijd van het jaar. Ik vertel mezelf dan ook dat geworstel in het verleden niet betekent dat de toekomst net zo moeilijk is en dat het deze keer anders kan zijn. Maar de woorden bieden weinig troost, want de afgelopen vijf winters waren niet bepaald de fijnste periodes voor mij’, begint hij zijn verhaal.

Nolet zegt het daarmee nog ‘mild’ te omschrijven. Hij schrijft dat zijn gedachten soms zo donker zijn, dat hij de goede dingen in het leven even niet meer in beeld heeft. ‘Hoe gezegend ik eigenlijk ben, hoeveel liefde ik krijg van de mensen in mijn leven, hoe prachtig en bevrijdend schrijven is in plaats van een wrede tool waarmee je over jezelf kunt oordelen, hoe ik het verdien om geliefd te worden. Geliefd door mezelf.’

‘Als je die dingen niet meer kunt zien, is het makkelijk om negatieve gedachten, zoals ‘waarom besta ik eigenlijk’ en ‘ik kan net zo goed verdwijnen’ de overhand te laten krijgen’, aldus Nolet. ‘Dit klinkt wellicht extreem als je nooit iets dergelijks hebt gevoeld, maar wie ze bekend voorkomen, weet dat deze gedachten een bepaald (gevaarlijk) gevoel van comfort bieden. Ze lijken de enige vluchtroute. Een manier om deze gevoelens te ontvluchten’, gaat hij verder.

In zijn bericht bedankt de Haarlemmer de mensen die hem in de moeilijke tijd steunen. “Mijn familie, mijn vrienden, de band, de therapeut waar ik naartoe ga, de meditatie, de lente en natuurlijk de muziek. Al het bovenstaande nodigde me uit mijn veld opnieuw te verbreden, uit de duisternis te stappen en mijn nieuwsgierigheid naar het leven terug te winnen. Depressie is een bitch.”

Nolet wil deze emotie donderdag extra aandacht geven, omdat het World Mental Health Day is. “Ik hoop dat je jezelf kunt toelaten om erover te praten. Het is oké en niet jouw schuld. Gun jezelf de hulp die je nodig hebt om ervan af te komen of ermee te leren leven.”

Bron: Nu.nl, Lindanieuws.nl

Dit bericht is 9281 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail