Begrotingsbehandeling VWS: betrek cliëntenorganisaties bij opstellen van de contourennota

Facebooktwitterlinkedinmail

31 oktober 2019 –  De ggz staat voor veel en grote uitdagingen: een aantal zaken gaat niet goed en deze zaken moeten snel en doortastend worden aangepakt. MIND wil daar constructief bij betrokken zijn en blijven.

In het zorgstelsel is MIND de gesprekspartner van zorgverzekeraars, aanbieders van zorg en ondersteuning, beroepsverenigingen, overheden en andere maatschappelijke organisaties om daar de noodzakelijke ervaringsdeskundigheid in te brengen en zo bij te dragen aan de kwaliteit van zorg en ondersteuning.

Dit schrijft MIND in een brief aan de vaste kamercommissie van VWS naar aanleiding van de begrotingsbehandeling VWS. In deze brief stelt MIND de volgende onderwerpen aan de orde: onderbesteding gelden voor de ggz benutten, indexering instellingssubsidies, extra investeringen in sociaal domein voor ggz-doelgroep, een nationaal preventieakkoord psychische gezondheid, onderzoek naar financiële positie van mensen met psychische aandoening, beperking of chronische aandoening en betrokkenheid bij opstellen van de aangekondigde contourennota.

Lees hier de brief

Bron: mindplatform.nl 

Dit bericht is 4187 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail