Anita Witzier steunt event Last Man Standing van MIND

Facebooktwitterlinkedinmail

21 april 2017 –  KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier steunt ook de campagne van MIND tegen de lange wachtlijsten in de ggz. Zij geeft op 24 juni 2017 het startschot van het evenement Last Man Standing. Tijdens dit evenement gaan 300 mensen op een paal in het Markermeer staan voor al die mensen met psychische problemen die te maken krijgen met lange wachtlijsten als ze hulp zoeken.

Wie therapie of behandeling door een psychiater of psycholoog nodig heeft, moet soms een half jaar tot een jaar wachten. Dit is onder meer het geval voor mensen met autisme, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en posttraumatische-stressstoornis. De behandeling voor een vroegkinderlijke traumabehandeling duurt zelfs langer dan een jaar. Dit verschilt per provincie. Diverse deelnemers die meedoen met Last Man Standing hebben zelf ook ervaring met lange wachtlijsten.

Anita Witzier bekommerde zich in het eerste seizoen van het KRO-NCRV programma Anita wordt Opgenomen om het lot van mensen die dringend psychische zorg en hulp nodig hebben. Ze werd geraakt door het verhaal van Karo, die zich als een van de eersten aanmeldde voor Last Man Standing en zelf ook ervaring heeft met lange wachtlijsten.

Op www.lastmanstanding.nl staat een stuk van het verhaal van Karo: “Wachttijden in de ggz zijn mij helaas niet onbekend. Op mijn blog schrijf ik over hoe ik met CPTSS worstel, dat ik medicatie slik en dat ik sinds een aantal jaar bij verschillende ggz-instellingen in behandeling ben geweest, net als nu. Dat is geen geheim”

Anita Witzier liet zich in 2015 voor het programma Anita wordt Opgenomen vrijwillig opnemen in twee psychiatrische instellingen en in 2016 in twee verslavingsklinieken, en sprak uitvoering met mensen die hier verbleven en hun verhaal aan haar kwijt wilden. Haar presentatiestijl en gesprekken met deze mensen vond MIND indrukwekkend en MIND is dan ook erg blij dat Anita bereid is deel te nemen aan Last Man Standing.

Kom ook in actie voor mensen met psychische problemen en tegen wachtlijsten. Schrijf je snel in voor Last Man Standing via www.lastmanstanding.nl. Er zijn 300 plekken en vol = vol. Het record paalstaan is 6 uur, maar we verwachten niet dat iedereen dit gaat doen. Iedere deelname, iedere minuut aandacht is welkom!

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 10515 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail