Ambulante zorg en administratieve lasten GGZ op agenda Tweede Kamer

Facebooktwitterlinkedinmail

stress-op-het-werk

26 mei 2016 – De beste zorg, met de minste administratieve lasten. Het roer moet om in de ggz. Dat is één van de boodschappen in de brief die GGZ Nederland aan de Tweede Kamer stuurde voorafgaand aan het algemeen overleg over de ggz. Donderdag 26 mei debatteert de vaste commissie voor VWS met minister Schippers over de geestelijke gezondheidszorg.

GGZ Nederland vraagt onder meer aandacht voor het verminderen en vereenvoudigen van administratieve lasten. En verzoekt Kamerleden daarbij te helpen waar mogelijk. Administratie die dienend is aan de patiëntenzorg kan zorgen voor 500 miljoen euro besparing per jaar.

Ook aandacht voor ambulantisering en invoering DSM-5
Op de agenda van het AO staat ook het Advies streefcijfers intensivering ambulante ggz van het Trimbos-instituut. Dit advies gaat over de opbouw van ambulante zorg. GGZ Nederland vindt het noodzakelijk dat geld dat vrijkomt door het verminderen van het aantal intramurale bedden in de ggz, beschikbaar blijft voor de opbouw van ambulante zorg. Landelijke afspraken over de opbouw van deze vormen van zorg zijn daarbij nodig, zodat regionaal gedaan kan worden wat er in elke regio nodig is.

In haar brief schrijft GGZ Nederland ook over risico’s bij een te snelle invoering van DSM-5 als grond voor verzekerde aanspraken in de geneeskundige ggz. Voorwaarde is een goed werkende conversietabel die zorgt dat diagnoses op basis van DSM-5 op een juiste manier gedeclareerd kunnen worden.

Bron: ggznederland.nl 

Dit bericht is 2100 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail