Achtste landelijk CELEVT-congres – Als woorden tekortschieten

Facebooktwitterlinkedinmail

16 augustus 2021 – Dit jaar organiseert CELEVT op 14 oktober in De Eenhoorn te Amersfoort het achtste congres ‘Als woorden tekortschieten; het getraumatiseerde lichaam in therapie’  in samenwerking met het Lectoraat bewegen, gezondheid en welzijn van Hogeschool Windesheim Zwolle.

Het getraumatiseerde lichaam in therapie
De gevolgen van vroegkinderlijke chronische traumatisering zijn niet of nauwelijks te bevatten. Dat weerspiegelt zich in de geest en in het lichaam en daarmee ook in de behandeling van onze volwassen cliënten. Dit congres laat zien wat het getraumatiseerde lichaam de behandelaar kan vertellen.

Aan de hand van de meest recente biologische, neurofysiologische en intersubjectieve visies en wetenschappelijke ontwikkelingen kijken we naar hoe we traumagerelateerde lichaamsgerichte behandelinterventies kunnen integreren in de klinische praktijk.

We verkennen onontgonnen gebieden binnen de traumabehandeling en staan stil bij nieuwe behandelinterventies. En we geven ook inspiratie voor integrale behandelmogelijkheden die de lichaam-geest dualiteit overstijgen.

Vragen zijn: wat doet vroege traumatische stress met het brein, de hormonen en DNA? Hoe reageert het lichaam? Hoe gaan we om met het verlies van contact met het eigen lichaam? Wat te doen als iemand niet kan spreken over de trauma’s? Op welke manier speelt hechting een rol? Hoe ziet geïntegreerde behandeling eruit? Wat doen we met onze eigen lichamelijke reacties en lichaamsbeleving en traumatische ervaringen? Hoe kunnen we goed diagnosticeren?

Voor meer informatie over het programma, de sprekers, aanmelden en accreditatie kun je kijken op de website van CELEVT>>

Voor wie?
Hulpverleners in de GGZ: psychiaters, [Klinisch] psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen [specialisten], vaktherapeuten, orthopedagogen, sociaalpsychiatrisch verpleegkundigen, agogen, maatschappelijk werkers. Haptotherapeuten, fysiotherapeuten, huis-, jeugdartsen, vertrouwensartsen, kinder & jeugdtherapeuten. Iedereen die anderszins beroepsmatig of persoonlijk geïnteresseerd is in dit onderwerp.

CONGRES, CELEVT, TRAUMA

MEER INFORMATIE >>

Achtste landelijk CELEVT-congres
Als woorden tekortschieten; het getraumatiseerde lichaam in therapie
14 oktober 2021 in De Eenhoorn te Amersfoort

Bron: persbericht

Dit bericht is 2249 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail