5 apps die werken aan je mentale gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

12 mei 2021 – 2020 was voor vele van ons een apart jaar en ook vooral een zwaar jaar. Altijd dezelfde muren, weinig contact met je naasten en de buitenwereld heeft voor vele mensen een tol geëist op hun mentale gezondheid. Voor veel mensen is het ook nog moeilijk om hulp te vragen, dit kan zijn professioneel of gewoon vragen of dat je enkel het luisterend oor van een vriend nodig hebt. Daarom willen we hier kijken naar apps die je kunt inzetten om aan je mentale gezondheid te werken.

Let wel op: Deze apps zijn geen alternatief voor therapie. Deze apps dienen enkel als aanvulling op de hulp van een professional. Dit doordat deze apps helpen om je hoofd van dag tot dag georganiseerd en rustig te krijgen.

1. VGZ Mindfulness Coach

Deze app van VGZ bestaat oefeningen om te mediteren en om je ademhaling te oefenen. Maar er zijn ook oefeningen waardoor je bewust wordt wat een simpele actie zoals een telefoontje plegen met je doet. Er zijn ook oefeningen waardoor je geduldiger leer worden en daardoor beter kunt wachten op bepaalde zaken. Voor deze app hoef je ook niet verzekerd te zijn bij VGZ, deze app is gewoon vrij te gebruiken. 

2. 7 Cups

7 Cups s is de geweldige app die jou in contact brengt met iemand die wil luisteren. Binnen deze app zitten zowel vrijwilligers als professionals klaar om jouw chats te lezen en hierop reageren. De app is wel enkel in het Engels te gebruiken, maar omdat de app door de hele wereld gebruikt wordt zijn de luisteraars te vinden die verschillende talen begrijpen en spreken. Praten via 7 Cups is gratis en anoniem, dus zit je iets dwars en wil je dit graag kwijt dan is dit de makkelijkste manier om snel met iemand in gesprek te komen die graag luistert naar je verhaal en hoe het met je gaat. Deze app is ideaal te combineren met een iPhone als een Refurbished iPhone X. Het prachtige OLED scherm zorgt ervoor dat gesprekken scherm weergegeven worden en dat is wel zo handig met dit soort gevoelige gesprekken. 

3. Headspace

Headspace is een app die wederom enkel in het Engels beschikbaar is, maar op een hele fijne en concrete manier uitlegt hoe jij in een korte periode kan mediteren en je laat focussen op je ademhaling. De app maakt dit duidelijk door audio, wat nogmaals in het Engels is. Door de concrete manier waarop het je wordt aangeleerd zul je zien dat mediteren een fijne manier is om jezelf te kalmeren en verschillende negatieve gedachten geen ruimte in je hoofd te geven. 

4. Daylio

Daylio is een app die perfect is voor tijdens je therapietraject of als je heel erg zelf reflecterend bent ingesteld. Deze app stelt je namelijk elke dag dezelfde vraag ‘Hoe voel je je?’ Het antwoord geef je aan met een smiley en met de verschillende icoontjes kun je laten weten waar je mee bezig bent geweest die dag. Na een tijdje kun je zo je jouw humeur zich heeft ontwikkeld en zien wat een goede invloed is geweest en wat ervoor gezorgd heeft dat jouw humeur niet zo best wat die dag. Door hier verbanden tussen te leggen kun je ervan leren en je kunt deze resultaten ook laten zien tijdens je therapiesessie om erover te praten.

5. Calm

Calm is een meditatie-app die veel te bieden heeft voor zowel beginners als mensen die al meer ervaren zijn met mediteren. Zo zijn er begeleide meditaties, verhalen om bij in slaap te vallen en ademoefeningen. Iedere oefening binnen deze app duurt niet langer dan 25 en richt zich op verschillende aspecten zoals zelfvertrouwen, relaties en mindfulness op het werk.

Bespaar met refurbished

We noemden het al even in de inleiding, deze apps zijn dus geen vervanging voor therapie of andere hulp die door professionals wordt aangeboden. Ondanks dat het al een grote stap is om hulp te zoeken heeft het vaak ook een redelijk prijskaartje. Omdat je voor al deze apps een redelijke telefoon nodig hebt, hebben wij misschien een oplossing waardoor je kunt besparen op je telefoon en zodoende heb je ook weer geld over voor andere zaken zoals professionele hulp. De oplossing komt in de vorm van een refurbished iPhone. Bij een site zoals refurbished.nl heb je de keuze uit een breed assortiment. Zo heb je de keuze om de populaire iPhone X refurbished aan te schaffen, maar ook nieuwere modellen zoals de iPhone 11 en zelfs iPhone 12 mini! Met een refurbished iPhone heb je de kans op tot wel 60% te besparen en krijg je zelfs 3 jaar garantie op je aankoop bij refurbished.nl. 

Persbericht

Dit bericht is 16463 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail