Lachgas steeds minder makkelijker te verkrijgen

Facebooktwitterlinkedinmail

2 maart 2018 – De afgelopen jaren gebruiken steeds meer jongeren en jongvolwassenen lachgas als een roesmiddel. Het middel wordt dan geïnhaleerd uit een ballon gevuld met lachgas uit slagroompatronen. Het risico op ernstige acute gezondheidsincidenten is gering, maar negatieve effecten op de gezondheid op de kortere en langere termijn komen wel degelijk voor. Daarom is is nu ook webwinkel Bol.com gestopt met het verkopen van lachgaspatronen, zo meldt RTL Nieuws.

Een woordvoerder van Bol.com bevestigt het bericht hierover. De webwinkel merkte dat de patronen steeds meer in opspraak raakten.

Duizeligheid en kans op verslaving

In december waarschuwden het Trimbos-instituut en Bonger Instituut dat jezelf zo voor de lol drogeren niet zonder gevaar is. Jongeren kunnen tijdens kort gebruik last hebben van hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen. Ook komt verwardheid, misselijkheid en de behoefte om opnieuw lachgas te nemen voor.

Op langere termijn krijgen gebruikers last van concentratieproblemen, vermoeidheid en duizelingen. Er is ook kans op verslaving bij mensen die vaker lachgas gebruiken. Minister Bruins van Zorg wil de verkoop van lachgascapsules aan minderjarigen verbieden.

Geen leeftijdsgrens

Bol.com reageert daar nu op. De patronen zijn sinds vorige maand niet meer te koop. “Onderscheid maken in leeftijd onder onze klanten is niet iets dat wij zullen doen, dus vandaar het besluit om het volledig uit onze winkel te halen,” aldus een woordvoerder.

Bron: RTL Nieuws

Dit bericht is 4370 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail