162.000 handtekeningen voor het stoppen van de regelgekte in de GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

10 januari 2018 – De regelgekte is doorgeslagen in de ggz. Onder de slogan ’Minder Regelgekte Meer Zorg’ startte GGZ Nederland samen met de ggz-sector de campagne ‘Minder Regelgekte meer Zorg’ om de administratieve lasten met de helft te verminderen. Dit leverde meer dan 162.000 handtekeningen onder het manifest op en de steun van de minister en de staatssecretaris. Nu is het tijd om woorden om te zetten in daden.

We overhandigen het ondertekende manifest aan staatssecretaris Blokhuis, patiëntenorganisaties en andere belangenbehartigers, de vakbeweging, Zorgverzekeraars Nederland, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, instituties als de NZa, het ZiN en de IGJ, de vakbeweging en beroepsverenigingen. In het manifest staan de zeven punten die onze nieuwe regelstandaard vormen. Zeven regels zoals wij vinden dat er in de ggz gewerkt moet worden. We vragen aan hen om het manifest te ondersteunen en direct drie acties te ondernemen om de regelgekte aan banden te leggen. Minister De Jonge en Staatssecretaris Blokhuis hebben aangegeven zich vanuit VWS hier actief voor in te gaan zetten.

De ggz-sector ontvangt het manifest ook zelf omdat de sector ook zelf de regelgekte te lijf kan gaan. We zullen er achter komen dat veel dingen niet nodig of dubbelop zijn, in ieder geval niet in het belang van de patiënt.

In het eerste kwartaal van 2018 gaan hulpverleners, medewerkers van de zorgadministratie, zorgverkopers, controllers en bestuurders aan de slag om de regelgekte in de eigen organisatie te verminderen. Op de website www.regelgekte.nl worden de aanpak en behaalde resultaten van collega’s in andere ggz-instellingen gedeeld. Daarnaast bekijken we samen met technische experts uit andere sectoren hoe we slimmer met onze informatievoorziening en –beheer om kunnen gaan. De resultaten worden met de medewerkers in de ggz gedeeld en de meest aansprekende vernieuwende ideeën worden uitgevoerd.

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 3528 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail