10 jaar Cliëntenbelang Amsterdam: “We moeten het samen doen”

Facebooktwitterlinkedinmail

19 juni 2019 – Cliëntenbelang Amsterdam bestaat 10 jaar en organiseerde voor deze gelegenheid op 23 mei het evenement ‘Mijn plek in de samenleving’. Sprekers waren onder andere wethouder Marjolein Moorman (Armoede, Inburgering en Integratie), ondernemer Annemarie van Gaal, en oud-wethouder Zorg Eric van der Burg. Ook spraken ervaringsdeskundigen Astrid Philips, Jason Bhugwandass en Marijke Groot. Cabaretière Funda Müjde presenteerde de middag en rapper Massih Hutak sloot de middag af. 

Directeur Deborah Lauria legde het belang van Cliëntenbelang Amsterdam uit: “kwetsbare bewoners van Amsterdam een podium geven en een stem helpen geven, de stemmen bundelen en laten gelden. Want dat is het belangrijkste, de mensen om wie het gaat weten wat hun  behoeften en wensen zijn en hoe we deze mooie stad en rijke samenleving nog mooier kunnen maken. En dat moeten we samen doen.”

Thema’s

De keuze voor het thema ‘Mijn plek in de samenleving’ en de onderwerpen armoede en 18-/18+ (Jeugdzorg) bleek goed te zijn; verschillende deelnemers gaven complimenten aan Cliëntenbelang. Ook werd er gepleit om de onderwerpen verder uit te diepen en vervolgstappen te zetten. Vooral aan de roep om het systeem te versimpelen, de regelgeving zodanig aan te passen dat de kwetsbaren onder ons niet door de ingewikkeldheid ervan dubbel getroffen worden, blijft Cliëntenbelang de komende tijd met betrokken werken.

Ervaringsdeskundigen

Tijdens het programma voor de pauze ging het over 10 jaar Cliëntenbelang Amsterdam en de geschiedenis van de Amsterdamse patiëntenbeweging met oud-wethouder Zorg Eric van der Burg en onze onderzoekster Márian Vink. Daarna over wat het betekent voor jongeren in de Jeugdzorg als ze 18 jaar zijn geworden. Te gast zijn ervaringsdeskundigen Jason Bhugwandass, Rebecca Varkevisser van het Jeugdplatform Amsterdam en Kinderombudsman Anne Martien van der Does. En schrijfster/dichtster Marijke Groot deelde kort haar ervaringen met depressies en met de ggz.

Na de pauze ging het programma verder met het onderwerp armoede. Sprekers: wethouder Marjolein Moorman, ondernemer Annemarie van Gaal en ervaringsdeskundige Astrid Philips. Ook sprak Marijke Groot weer en rapper Massih Hutak sloot de middag met een persoonlijke noot af.

Het hele middagprogramma is live geregistreerd en terug te zien op de website van Cliëntenbelang Amsterdam.

Betrokken organisaties en initiatieven die hebben geholpen de workshops tijdens het ochtendprogramma te realiseren: Stichting Kringwijs, Meer Maatjes, ESAN, Alzheimer Café Noord, de Sociale Kruidenier Noord, Platform Mantelzorg Amsterdam, IZAZO en de stuurgroep Molenwijk.

 

Dit bericht is 2234 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail