1 juni: De dag waarop ADHD-ers krijgen wat ze nodig hebben!

Facebooktwitterlinkedinmail

DEXAMFETAMINE

31 mei 2016 – Op 1 juni bieden Impuls & Woortblind en actiegroep Dure D€x ruim 26.000 handtekeningen aan tegen het exit van gewone dexamfetamine van 5 mg nu er een identiek merkmiddel op de markt is. Daar gaan dus 26.000 mensen achter schuil, die allemaal hun leven op orde hadden dankzij voor hen de juiste én betaalbare medicatie voor ADHD. En dat moet zo blijven!

Debat over intrekken steun SP-motie

Diezelfde middag moet minister Schippers aan de Tweede Kamer uitleggen waarom ze opeens de motie van de SP over toestaan van de doorgeleverde bereiding van dexamfetamine weer introk. Het kan niet zo zijn dat de huidige regelgeving rond registratie van nieuwe medicijnen en die op het gebied van doorgeleverde bereidingen zo uitpakt dat straks 30.000 mensen (=geschatte aantal dex-gebruikers) en hun omgeving in acute nood komen. En dat de farmacie er met de buit vandoor gaat.

Dit Spoed Algemeen Overleg, aangevraagd door de SP zal plaatsvinden van 14:00 tot 15:30.

Dit is live te volgen op: https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/groen-van-prinstererzaal

Gesprek met Tweede Kamer-leden over ADHD-dossier

De Kamerleden met het thema gezondheid in de portefeuille komen in elk geval goed beslagen ten ijs voor dit debat met de minister. Want Op 1 juni vindt er ’s ochtends eerst een gesprek plaats waarin Impuls & Woortblind het Dossier ADHDbespreekt met de vaste Kamercommissie. Voorafgaand aan dit gesprek bieden wij de petitie aan.

Uiteraard spreken we daar over het Amfexa-schandaal. En we hebben het over de drie V’s:

Vergoeding, Veiligheid en Voorlichting

  • streven naar volledige vergoeding van medicatie; extra actueel nu ook dexamfetamine onbetaalbaar is geworden;
  • werken aan veilig gebruik van ADHD-medicatie, door monitoring van gebruikers van medicatie, waarmee inzicht komt in werking én bijwerkingen;
  • betere voorlichting over wat ADHD is aan hulpverleners, patiënten en media.

Extra monitoring

CBG, Lareb en de NVvP zijn het met Impuls & Woortblind eens dat extra monitoring voor AD(H)D medicatie dringend gewenst is vanwege de veiligheid en bijwerkingen van deze medicijnen én om meer zicht te krijgen op de werking.  Een studiegroep onderzoekt hoe deze monitoring het beste kan gebeuren. Eerste doel is het garanderen van veilig gebruik van alle ADHD medicaties. Daarna komen doelen als betere voorlichting, diagnostiek verbeteren en wetenschappelijke data creëren.

Het gesprek van 1 juni 11:30 – 12:30  is live te volgen op https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/suze-groenewegzaal

Kom ook naar Den Haag op 1 juni!

Als we nu eens met zijn allen, 26.000 ondertekenaars, naar Den Haag komen? Verdelen we de groep in tweeën: de mensen die al zonder zitten en de mensen die nog een voorraadje hebben. Mag de minister in gesprek met beide groepen.….

Wil je ook komen op 1 juni? Klik hier om je aan te melden: http://www.dexamfetamine.nl/event/1-juni/

We zijn er nog niet!

Vertel iedereen over de campagne zodat we met 40.000 stemmen naar Den Haag kunnen gaan. Als iedereen nog 1 iemand zo ver weet te krijgen om te tekenen zijn we er!

http://www.dexamfetamine.nl/

Bron: impulsenwoordblint.nl 

Dit bericht is 2778 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail