Een op de tien kinderen in Amerika krijgt de diagnose ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

3september 2018 – Bij ongeveer 10 procent van de Amerikaanse kinderen wordt de diagnose aandachtstekortstoornis / hyperactiviteit ADHD vastgesteld, zo blijkt uit onderzoek.

Onderzoekers van de Universiteit van Iowa hebben vastgesteld dat 10,2 procent van de kinderen in de leeftijd van 4 tot 17 jaar de diagnose ADHD kregen in 2015-2016, tegen 6,1 procent in 1997 en 1998.

ADHD werd al beschouwd als een van de meest voorkomende aandoeningen bij kinderen, en de piek laat zien hoeveel jongeren er worden gediagnosticeerd. Leraren en ouders zijn zich meer bewust van de stoornis, die o.a. het concentratievermogen van kinderen kan belemmeren.

Om de prevalentie van ADHD te bepalen, onderzochten onderzoekers gegevens over 186.457 kinderen verzameld in de National Health Interview Survey, een persoonlijk interview dat de Centers for Disease Control and Prevention jaarlijks uitvoert.

Het hoge aantal is misschien niet helemaal een afspiegeling van het aantal kinderen dat daadwerkelijk ADHD heeft, zei dr. Scott Benson, een psychiater in het Creekside Psychiatric Center in Pensacola, Florida.

Veel kinderen, vooral degenen die in armoede leven of thuis met problemen worstelen, kunnen moeite hebben zich te concentreren. Dat is normaal gezien de stressfactoren waarmee ze te maken hebben, maar  daardoor kunnen sommige artsen zich afvragen of het kind misschien ADHD heeft.

Onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit zijn symptomen van ADHD, volgens de American Psychiatric Association.

“We weten dat een van de veel voorkomende fouten een verkeerde diagnose is”, zei Benson, die niet betrokken was bij het onderzoek. “Dus op het eerste gezicht lijkt het erop dat het kind zich niet kan concentreren. ” Maar dan blijkt dat het kind worstelt met diepe angst, dus hij zal niet reageren op behandeling met ADHD. ”

Bron: cbnc.com

Dit bericht is 3781 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail