Zorgmedewerkers uit de GGZ krijgen geen voorrang bij vaccinatie

Facebooktwitterlinkedinmail

30 december 2020 – Tot grote verbijstering  van velen lijken de zorgmedewerkers in de geestelijke gezondheidszorg  (ggz)  helemaal te zijn vergeten als er straks wordt gestart met het inenten van zorgpersoneel . De geestelijke gezondheidszorg krijgt namelijk geen prioriteit in de vaccinatie strategie.

Op 18 januari 2021 wordt er gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning. Zorgmedewerkers die werkzaam zijn in de ggz  komen niet in deze lijst niet voor.

De belangenorganisaties MIND, NVVP, en de Nederlandse GGZ binden het onbegrijpelijk dat een complete sector met zeer kwetsbare mensen over wordt geslagen en eisen dat er alsnog snel een oplossing komt voor deze groep.

Zowel bij personeel “Patiënten met verward gedrag houden zich niet aan de anderhalve meter”, als bij clienten “Het personeel loopt er in die pakken bij als marsmannetjes. Het is niet meer menselijk.” geeft dit veel spanning. vg grapjes over maar het is niet fijn. Het is niet meer menselijk.”

De GGZ-sector  is afhankelijk van het ministerie van VWS; die beslist over de vaccinatievolgorde op basis van de beschikbaarheid en eigenschappen van vaccins. Het ministerie volgt hierin zoveel mogelijk het advies van de Gezondheidsraad. Maar in dit advies wordt de GGZ ook niet genoemd.

Bekijk hier de tv-reportage van EenVandaag over dit onderwerp:

Bron en uitgebreid artikel : EenVandaag.avrotros.nl 

 

 

 

Dit bericht is 5566 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail