Zeg me waarom – nabestaanden over de impact van zelfdoding – 24 maart 

Facebooktwitterlinkedinmail

3 maart 2023 – Marjan Spelbrink (schrijfster) en Emilio Veendorp (beeldend kunstenaar) presenteren op vrijdag 24 maart in het Filmtheater de Fabriek in Zaandam hun boek over de gevolgen van zelfdoding voor nabestaanden.

Als je kind uit het leven stapt of je partner, je broer, je zus, een goede vriend, gebeurt er veel met jezelf als nabestaande. Naast gemis en verdriet spelen ook emoties als machteloosheid, onbegrip, boosheid, schuldgevoel een rol in het leven na het verlies. Zelfdoding brengt vaak stilstand in het leven van nabestaanden. Hoe draag en verdraag je dan je verlies? Mensen weten het even niet meer. Hoe rouw je dan?

In het boek Zeg me waarom belichten de auteurs diverse ervaringen rondom zelfdoding en gaan ze op zoek naar de mens achter de nabestaande. De (kwetsbare) mens met een verhaal. Zeg me waarom is een boek bestaande uit woord en beeld. Het biedt de lezer 14 ervaringsverhalen van nabestaanden, die zijn vertaald naar en ondersteund door op maat gemaakte beelden.

Marjan Spelbrink en Emilio Veendorp presenteren op vrijdagmiddag 24 maart van 13.00 – 15.00 uur in Filmtheater De Fabriek te Zaandam hun boek en gaan graag met u daarover in gesprek.
U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Aanmelden

Voor nabestaanden is de toegang gratis, voor zorgpersoneel en andere professionals bedraagt de toegang € 5,-. Aanmelding via lezing@zorgenzelfdoding.nl.

Datum 24 maart 2023
Filmtheater de Fabriek
Jan Sijbrandsteeg, 1502 BA Zaandam
Inloop 13.00 uur
Aanvang: 13.30 uur
Afsluiting: 15.00 uur

Voor koffie wordt gezorgd en na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje.
Mocht u belangstelling hebben, na afloop kunt u het boek van Marjan Spelbrink en Emilio Veendorp kopen.

Het aantal plaatsen in De Fabriek is beperkt. Weest u daarom snel met uw aanmelding. Deelname is op volgorde van aanmelding.

Meer informatie over dit onderwerp op de webstie stichting zorgenzelfdoding

Bron: persbericht

Als u vermoedt dat iemand om wie geeft aan zelfdoding denkt, probeer deze persoon dan te ondersteunen. Dat lijkt misschien moeilijk maar dat hoeft niet zo te zijn. Kijk op de website van 113 hoe u dat kunt doen.

Worstelt u zelf met gedachten aan zelfdoding? U bent niet de enige. Deel het met iemand uit uw omgeving, ga naar de huisarts, chat via www.113.nl of bel 0800-0113 (anoniem en gratis).

 

Dit bericht is 1652 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail