Ypsilon Kennissessie over ‘Wlz: Eindpunt of nieuw perspectief’

Facebooktwitterlinkedinmail

18 mei 2021 – Op donderdag 3 juni 2021 van 19.30 tot 21.00 uur organiseert MIND Ypsilon, samen met de afdeling Ypsilon Zeeland de gratis digitale Kennissessie: ‘Wlz: Eindpunt of nieuw perspectief’.

MIND Ypsilon heeft jarenlang gepleit voor toegang van ggz-cliënten tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Met succes. Met ingang van 2021 is de wet toegankelijk voor mensen met psychische aandoeningen. En er wordt veel gebruik van gemaakt. Het aantal aanvragen Wlz is veel groter dan verwacht.

In deze kennissessie, onder leiding van Caroline Mobach (Ypsilon Zeeland), komen gebruikers, verwijzers en naasten aan het woord. Psychiater Jan van Blarikom, directeur van Zeeuwse Gronden, vertelt hoe de Wlz de cliënten van ZG helpt bij hun herstel; Ypsilondirecteur Bert Stavenuiter zet uiteen waarom Ypsilon vindt dat ook ggz-cliënten van de Wlz gebruik moeten kunnen maken; Ypsilonlid Karin Groen heeft ervaring met het aanvragen van Wlz-zorg voor haar zoon.

Ypsilonleden, naasten, cliënten, cliëntondersteuners, hulpverleners in het sociale wijkteams en FACT-teams, mensen van woonvoorzieningen en adviesraden sociaal domein en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor deze gratis Kennissessie.

Bron: ypsilon.org

Dit bericht is 2041 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail