WPA Bill of Rights voor mensen met een psychische aandoening 

Facebooktwitterlinkedinmail

mensenrechten, bill of rights

9 september 2016 – De World Psychiatric Association (WPA) stelde de zogenoemde Bill of Rights op voor mensen met een psychische aandoening. Hiermee worden alle overheden opgeroepen om discriminatie tegen mensen met een psychische aandoening tegen te gaan en ze te behandelen als volwaardige burgers met dezelfde rechten als ieder ander. De NVvP steunt dit statement van harte en zal het mede ondertekenen.

  • 37 procent van de landen verbonden aan de verenigde naties verbiedt het huwelijk van mensen met psychische aandoeningen
  • In 36 procent van deze landen hebben mensen met psychische aandoeningen geen recht om te stemmen
  • 38 procent van de landen negeert het recht om personen met psychische aandoeningen te contracteren voor een baan

Bekijk the Bill of Rights for persons with mental illness

Achtergrond
De WPA deed onderzoek binnen de 193 lidstaten van de Verenigde Naties. Hierbij werden de regels en wetten rondom huwelijk, stemrecht en werk bij mensen met een psychische aandoening onderzocht. Het onderzoek werd opgenomen in het rapport Social Justice for People with Mental Illness dat is gepubliceerd de International Review of Psychiatry. Tijdens de World Mind Matters Day 2016 die op september jl. plaatsvond, is het statement aan de pers gepresenteerd. Bekijk het rapport op: http://www.tandfonline.com/toc/iirp20/28/4?nav=tocList.

Bron: nvvp.net

Dit bericht is 3672 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail