Wist je dit al? Deze 10 muzikanten hebben ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

7 april 2017 – Wist je dat mensen met ADHD vaak enorm creatief en muzikaal zijn? De 10 artiesten in dit lijstje hebben allemaal ADD/ADHD, zo meldt artiestennieuws.nl

ADHD en muziek gaan goed samen! Dat bewijzen de artiesten uit deze lijst. Natuurlijk, allemaal worstelen zij regelmatig met hun diagnose en daarbij behorende symptomen. Toch weten velen de positieve aspecten van ADHD, zoals een flinke dosis creativiteit, intuïtie en energie, voor zich te laten werken in hun weg naar succes. Het betekent natuurlijk niet dat alle mensen met ADD/ADHD heel muzikaal zijn.

Laat deze 10 musici, zangers en zangeressen je inspireren om je talenten te benutten.

1. Justin Timberlake

Het is alweer een tijdje geleden (2008) dat Justin Timberlake in een interview aangaf, dat hij zowel ADHD als OCD/OCS (een obsessieve-compulsieve stoornis) heeft.

Meerdere diagnoses zijn niet ongewoon bij personen met ADHD, al lijkt deze combinatie behoorlijk lastig. Het zou wel eens de reden kunnen zijn dat Justin zoveel complexe choreografie en songteksten kan onthouden.

2. Justin Bieber

Ook Justin Bieber lijdt aan een combinatie ADHD en OCD. “Ik heb ocs, gemixt met adhd. Probeer daar maar eens mee te leven. Het is zeer gecompliceerd.”

Dat vertelde de popster onlangs aan zijn fans tijdens een concert in Glasgow. De zanger beweert dat hij zijn opvallende en impulsieve gedrag van de afgelopen tijd onder andere aan ADHD te danken heeft.

3. Adam Levine

De frontzanger van Maroon 5, Adam Levine, werd gediagnosticeerd met ADHD in zijn tienerjaren. De zanger heeft altijd gedacht dat hij eroverheen zou groeien zodra hij volwassen werd. Toch heeft hij vandaag de dag nog steeds moeite met hyperactiviteit en het focussen op allerlei taken.

Het Britse ‘The Voice’ jurilid vindt het bijvoorbeeld een behoorlijke uitdaging om zich te concentreren op het schrijven van nieuwe nummers. Daar staat dan weer tegenover dat hij boordevol energie zit.

4. will.i.am

Dat muziek en ADHD goed samengaan bewijst will.i.am. “De beste therapie voor ADHD is muziek” aldus de zevenvoudig Grammy Award winnaar.

Dankzij muziek kan hij zijn hoofd leegmaken en zich beter focussen op dagelijkse bezigheden. Verder is de rapper ervan overtuigd dat hij zijn creativiteit aan ADHD te danken heeft.

5. Charly Luske

Toen Charly Luske een aantal jaar geleden werd gevolgd door Radio 1, werd duidelijk dat de zanger regelmatig worstelt met de diagnose. “Ik heb er meer last dan profijt van.” aldus de zanger.

Luske slikt geen medicijnen vanwege de bijwerkingen. Het stellen van prioriteiten en het creëren van meer regelmaat en structuur maakt dit soms tot een extra uitdaging.

Daartegenover staat echter dat de ADHD hem energie geeft in dat wat hij doet.

6. Kurt Cobain

De meest legendarische muziek komt helaas zelden voort uit vrolijke types met een zorgeloos leventje zonder problemen en drama.

Nirvana frontman Kurt Cobain was een geniale artiest maar leed daarnaast aan meerdere psychische aandoeningen. De singer-songwriter en musicus werd gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis en ADHD.

Op 27-jarige leeftijd maakte Kurt Cobain een einde aan zijn turbulente leven en werd zodoende lid van de legendarische club van 27. Net als Jim Morrison, Janis Joplin, Jimi Hendrix en Amy Winehouse. Hij zou dit jaar (20 februari 2017) 50 zijn geworden.

7. Paris Hilton

Model, Actrice, DJ-ster en realityster Paris Hilton sprak tijdens haar bezoek aan de Larry King’s show over haar worsteling met ADHD.

Hilton kreeg de diagnose toen ze slechts twaalf jaar oud was. Sindsdien slikt ze Adderal. Deze medicatie wordt in de Verenigde Staten veel voorgeschreven aan personen met ADHD, ADD en Narcolepsie. Het medicijn stimuleert twee neurotransmitters in de hersenen: norepinephrine en dopamine.

8. Will Smith

Zanger en acteur Will Smith heeft ooit in een interview gezegd dat hij als kind bekend stond als “de grappenmaker die moeite heeft met opletten”, en dat hij vandaag de dag zou zijn gediagnosticeerd met ADHD.

Verder zegt Smith dat hij moeite heeft met concentreren op het lezen van boeken. Hier heeft hij een oplossing voor gevonden: Hij blijft tegenwoordig up-to-date door middel van audioboeken.

9. Solange Knowles

Toen zangeres Solange Knowles (Inderdaad! het zusje van Beyoncé) van haar arts hoorde dat ze ADHD had, geloofde ze daar geen snars van. Solange vertrok naar een andere dokter voor een second opinion en ontving wederom dezelfde diagnose.

Uiteindelijk verklaarde het wel waarom ze regelmatig werd aangesproken op haar onuitputtelijke energie en het feit dat ze in een gesprek constant van onderwerp veranderde. Dat kwam dus door de ADHD.

Inmiddels gebruikt de zangeres medicijnen en is haar leven er naar eigen zeggen een stuk gemakkelijker op geworden.

10. Wolfgang Mozart

Veel mensen met de diagnose ADHD hebben een hoog IQ. Sommige psychologen beweren zelfs dat ten minste de helft van alle (hoog)begaafde mensen ADHD heeft. Het bewijs van hyperactiviteit en een hoge intelligentie is zelfs terug te vinden in de karakters van historische figuren zoals Einstein, Leonardo da Vinci en Mozart.

Wolfgang Mozart was een uiterst getalenteerde componist, pianist, violist en dirigent. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen ADHD-ers zich soms juist erg goed concentreren. Deze hyperfocus werkt alleen niet op commando en komt alleen voor bij de uitvoering van taken die voor de ADHD-er interessant zijn.

Muziekfreak Mozart componeerde met behulp van zijn hyperfocus werkelijk prachtige muziekstukken. Mozarts karakter werd trouwens omschreven als een uiterst drukke en chaotische grappenmaker die het leven niet te serieus nam. Klinkt als een typische ADHD-er toch?

Bron: artiestennieuws.nl

Dit bericht is 12770 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail