Webinarreeks Mentale gezondheidsnetwerken

Facebooktwitterlinkedinmail

27 augustus 2024 –  In het Integraal Zorgakkoord is afgesproken dat elke regio een Mentaal gezondheidsnetwerk krijgt. Daarin werken huisartsen, sociaal domein en ggz duurzaam samen. Met elkaar zorgen ze ervoor dat mensen met psychische en sociale problemen sneller de juiste ondersteuning of zorg krijgen, op de juiste plek. Of dat nu in het sociaal domein is of in de ggz. De nieuwe manier van kijken en werken vermindert de druk op de huisartsenpraktijk en op de ggz. Wat de mentale gezondheidsnetwerken doen? Dat staat in de eerder gepubliceerde Werkwijze ontwikkeling mentale gezondheidsnetwerken, die de vier functies van een gezondheidsnetwerk beschrijft en de verplicht te maken afspraken.

Ook is een Leidraad contractering Mentale gezondheidsnetwerken beschikbaar die startende netwerken helpt bij het maken van afspraken over de financiering van het mentaal gezondheidsnetwerk met zorgverzekeraars en gemeenten.

Praktijkgerichte webinars mentale gezondheidsnetwerken
Vanaf september organiseert het landelijke programma mentale gezondheidsnetwerken een reeks praktijkgerichte webinars van ca. 75 minuten die de verschillende aspecten van de ontwikkeling van een Mentale gezondheidsnetwerk belichten. Er wordt ingegaan op ‘de theorie’ en aan de hand van een praktijksituatie wordt de uitwerking in beeld gebracht. Deelname is gratis na aanmelding.

Het eerste webinar in de reeks Een Mentale gezondheidsnetwerk: hoe organiseer je het? is op donderdag 26 september 2024 van 16.00 tot 17.15 uur.

Andere webinars die in 2024 worden aangeboden:

  • Mentale gezondheidsnetwerk en verkennend gesprek – financiering en contractering
  • Het verkennend Gesprek: hoe doe je dit samen en wie heeft welke rol?
  • Samenwerken met huisarts en POH in het Mentale gezondheidsnetwerk
  • Mentale gezondheidsnetwerk verbinden met het sociaal domein

Meer informatie over de webinars en aanmelden via de webinarkalender op: mentalegezondheidsnetwerken.nl

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 729 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail