Webinar Suïcidaliteit op 30 mei

Facebooktwitterlinkedinmail

3 mei 2024 –  In Nederland maken jaarlijks ruim 1800 mensen een einde aan hun leven. Daarnaast doen enkele duizenden een poging tot zelfdoding en nog meer mensen hebben ooit aan een suïcidepoging gedacht. Naasten en hulpverleners worstelen na een suïcide(poging) niet zelden met gevoelens van onmacht, verdriet en schuld. Op donderdag 30 mei 2024 vindt het webinar ‘Suïcidaliteit’ plaats via Zoom.

De prevalentie van suïcidaliteit onder zowel jongeren als volwassenen, maakt preventie, vroege detectie en interventie uiterst belangrijk. Voor behandelaars, hulpverleners, begeleiders en onderwijsprofessionals is het dan ook cruciaal om goed geïnformeerd en getraind te zijn om vroegtijdige tekenen van suïcidaliteit te herkennen en effectief te interveniëren.  

Vier ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk zullen tijdens dit webinar stilstaan bij de vraag op welke manier je met goede suïcidepreventie het verschil kunt maken. Naast het delen van wetenschappelijke kennis zullen er aan de hand van casuïstiek praktische aangrijpingspunten worden aangereikt. 

Meer informatie…

Sprekers

  • Dr. Guido van de Luitgaarden (Euregionaal Congresburo) – Moderator en host
  • Dr. Daan Creemers (GGZ Oost Brabant) – Signalering, diagnostiek en behandeling van suïcidaliteit
  • Drs. Hanneke Niels (GGZ Oost Brabant) – Signalering, diagnostiek en behandeling voor suïcidaliteit
  • Drs. Bert van Luyn (Centrum voor Consultatie en Expertise) – Als hoop en vrees samengaan
  • Prof. Dr. Gwen Portzky (Universiteit Gent) – Suïcidepreventie bij jongeren en studenten

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit webinar is accreditatie aangevraagd bij SKJ, FGzPt, NIP K&J/NVO-OG, Registerplein, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, Register vaktherapie en de NVvP (KNMG / GAIA).

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Dit bericht is 922 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail