Vitamine B zou klachten schizofrenie verminderen

Facebooktwitterlinkedinmail

20 februari 2017 – Volgens onderzoekers zouden de symptomen van schizofrenie verminderd kunnen worden door een hoge dosering vitamine B toe te voegen aan de medicatie van patiënten, aldus NU.nl.

Tijdens het onderzoek zijn achttien eerdere onderzoeken naar het effect van vitaminen en mineralen op de symptomen van schizofrenie opnieuw beoordeeld. In totaal deden aan deze onderzoeken 832 patienten met schizofrenie mee.

Bij het toevoegen van de vitamines zijn volgens onderzoekers van The Medical Reseach Council and University of Manchester de varianten B6, B8 en B12 van aanzienlijk belang.

In het onderzoek dat gepubliceerd werd in Psychological Medicine merkten de patiënten die een lagere dosis vitamine B toegediend kregen geen effect. Ook zou het toedienen van de vitamine een groter effect hebben op patiënten die nog niet lang gediagnosticeerd zijn met de ziekte.

Volgens hoofdzonderzoeker Joseph Firth zijn de resultaten van dit onderzoek een belangrijke stap vooruit. “Nieuwe behandelingen voor deze psychiatrische ziekte zijn hard nodig. Schizofrenie wordt op dit moment vaak behandeld met antipsychotica.”

Ziekte
Schizofrenie is een ernstige psychiatrische ziekte die een op de honderd mensen overkomt. De symptomen van de ziekte openbaren zich meestal voor het eerst in de leeftijd van zestien tot vijfendertig jaar. Schizofrenie openbaart zich in bijna alle gevallen door het optreden van psychoses. Tijdens een psychose is het besef van de realiteit ernstig verstoord.

Niet iedereen die een psychose doormaakt heeft schizofrenie. Er wordt pas gesproken van de aandoening wanneer een psychose lang duurt of vaker voorkomt. Kenmerkend voor schizofrenie is ook dat iemand tussen pychoses door niet goed functioneert. Niet iedereen heeft dezelfde symptomen of ervaart dezelfde problemen.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 3540 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail