Vanavond uitzending VPRO Tegenlicht over radicale vernieuwing in de ggz

Facebooktwitterlinkedinmail

1 maart 2020 – Gewoon Gek. De uitzending van VPRO’s Tegenlicht gaat zondag 1 maart over de ggz. De ggz-pioniers in de documentaire willen radicale vernieuwing in de zorg.

In Nederland wachten 90.000* mensen op psychische hulp. Er moet acuut iets veranderen, maar hoe? De GGZ-pioniers in onze docu ‘Gewoon gek’ willen radicale vernieuwing in de zorg. Jij ook? Lees dan verder hoe je kunt bijdragen

Psychische diversiteit, normalisering van het abnormale, en innovatie van de geestelijke gezondheidszorg. Dat zijn thema’s uit de eerste aflevering van VPRO Tegenlicht, op 1 maart: ‘Gewoon Gek’.

Bekijk hier de aflevering Gewoon Gek van zondag 1 maart  terug 

Moet het niet radicaal anders? En zo ja: hoe?

Enkele van die alternatieven bespreken we hieronder. Maar we zijn ook benieuwd naar jullie ervaring. Kennen jullie innovatieve, hoopvolle of slimme initiatieven die mogelijk bijdragen aan een betere GGZ?
Vul dan het formulier in.

Wat is de grens tussen normaal en abnormaal?
In deze aflevering passeren nieuwe Nederlandse zorginitiatieven de revue, en innovaties van pioniers die vinden dat de geestelijke gezondheidszorg moet veranderen. Er komen zorgontvangers aan het woord, patiënten met ADHD, burn-out, autisme, fobieën, bipolaire stoornis en borderline.

Zijn zij gek of gewoon?

Gewoon Gek,  zondag 1 maart om 22.05 op NPO 2, VPRO Tegenlicht.

Hulp nodig? Neem contact op met Mind Korrelatie.
Bel, chat, Whatsapp of mail met een hulpverlener.

Bron en meer informatie over  de toekomst van de GGZ : vpro.nl 

Dit bericht is 5876 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail