Tribunebijeenkomst: aan de slag met ervaringskennis en -deskundigheid in welzijn

Facebooktwitterlinkedinmail

1 februari 2022 – Ben je geïnteresseerd in de vraag hoe je ervaringskennis meer kunt benutten of wat er bij komt kijken om ervaringsdeskundigheid een volwaardige plek te geven in je organisatie? Schrijf je dan in voor deze gratis speciale tribunebijeenkomst over ervaringskennis en -deskundigheid in welzijn op 15 februari 2022 van 15:30 tot 17:00 uur.

Afgelopen jaar hebben Movisie en de Zorgalliantie een leertraject ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid in welzijn georganiseerd. Vijf welzijnsorganisaties (participanten van Zorgalliantie) hebben in een aantal leer- en reflectiesessies kennis opgebouwd en ervaringen uitgewisseld en zijn hier tussendoor ook in hun eigen organisatie mee aan de slag gegaan. De inzichten die we vanuit Movisie en de Zorgalliantie hebben opgedaan vanuit dit traject en de opbrengsten voor deelnemers aan dit traject willen we graag delen met een bredere groep geïnteresseerden, waaronder alle leden van de Zorgalliantie.

Op 15 februari van 15.30 tot 17.00 organiseren we daarom een speciale live tribune-uitzending vanuit de Movisie Studio. Hierin gaan we in gesprek met enkele deelnemers aan het leertraject en komt ook Chantal van Veldhuizen als expert in het meester-metgezel principe aan het woord. In deze bijeenkomst lichten we ook toe welke verschillende routes en mogelijkheden je hebt om als organisatie aan de slag te gaan met ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid en gaan we dieper in op de ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid en de rol die opleidingen daar in kunnen spelen.

Tijdens de (online) bijeenkomst is er voldoende ruimte om ook je eigen vraag rond deze thema’s in te brengen.

De bijeenkomst wordt begeleid door Daan de Bruijn (Movisie) in samenwerking met Natasja Janssen (zorgalliantie, HAN). Daarnaast treden Jeroen de Haan-Rissmann en Marc Mulder op als gespreksleider. Beiden zijn als senior-ervaringsdeskundige werkzaam voor Movisie en Expertiseteam Ervaringsdeskundige van de HAN.

Programma

  • Introductie & welkom
  • Inzichten en opbrengsten uit leertraject ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid in welzijn
  • Marc Mulder in gesprek met enkele deelnemers  over benutten van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid in welzijnsorganisaties en routes om hiermee aan de slag te gaan in je organisatie
  • Jeroen de Haan-Rismann in gesprek met Chantal van Veldhuizen (Cordaan) over het opleiden en ontwikkelen van ervaringsdeskundigen in organisaties en toepassen van het ‘Meester-Gezel-principe’
  • Ruimte voor aanvullende vragen van deelnemers aan de bijeenkomst
  • Adviezen voor organisaties die meer willen doen met het benutten van ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid
  • Afsluiting bijeenkomst

15 februari 2022
15.30 – 17.00 uur
Online
Gratis

Aanmelden
Meld je aan via de website van Zorgalliantie >>>

Download de uitnodiging als pdf

Bron: movisie.nl

Dit bericht is 1394 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail