TRACE onderzoek naar de effectiviteit van een dieetbehandeling bij ADHD

Facebooktwitterlinkedinmail

30 november 2017 – TRACE is een onderzoek naar de effectiviteit van een dieetbehandeling in vergelijking met de gebruikelijke zorg bij kinderen met ADHD. Heeft bepaalde voeding invloed op ADHD symptomen? Waarom is er een nieuwe behandeling nodig want medicatie heeft toch goed effect?

In toenemende mate is er vraag naar behandeling van ADHD zonder medicijnen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat een dieet effectief kan zijn bij de behandeling van ADHD. In een eerder onderzoek lieten 60% van de kinderen die een dieetbehandeling kregen een sterke vermindering ADHD symptomen zien. Echter, zijn deze effecten van een dieetbehandeling alleen op de korte termijn aangetoond.

In het TRACE-project onderzoeken wij of een dieetbehandeling voor ADHD ook effectief is op de lange termijn en of een dieetbehandeling ook als vast onderdeel van de behandeling aangeboden kan worden binnen de GGZ. In dit onderzoek gaan we de effectiviteit van twee in potentie effectieve dieetbehandelingen onderzoeken in vergelijking met de gebruikelijke zorg.

Om dit doel te bereiken werken Karakter, Triversum, Accare en het RIVM samen op dit project.

Bent u geinteresseerd naar wat wij doen of willen u en uw kind vrijwillig deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van een dieetbehandeling bij ADHD?

Op deze website project-trace.nl  vindt u meer informatie over deze studie.

 

Dit bericht is 4032 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail