TOPGGz stuurt openbare brief aan informateur Hamer

Facebooktwitterlinkedinmail

24 juni 2021 – TOPGGz heeft een openbare brief aan informateur Mariëtte Hamer gestuurd. Zij willen hiermee het belang van topreferente ggz stevig positioneren in het formatieproces. 

In de openbare brief vraagt TOPGGz aandacht voor het belangrijke werk van de 50 TOPGGz-afdelingen in Nederland. Voor en met patiënten die kampen met zeer complexe psychische zorgvragen creëren zij een nieuw perspectief op herstel.

Om topreferente zorg stevig te verankeren roepen zij bovendien op een structurele financieringsregeling in het leven te roepen. Met alle uitdagingen waar de ggz momenteel voor staat is de structurele financiering van topreferente ggz één van de oplossingen die eenvoudig, uitvoerbaar en effectief is en op groot draagvlak in het veld kan rekenen. Het kan een belangrijke bijdrage leveren aan een meer inclusieve samenleving.

Kort voor de Tweede Kamerverkiezingen publiceerde TOPGGz al de verkiezingsfactsheet. Aansluitend op de openbare brief aan de informateur volgen nog brieven aan de belangrijkste politieke partijen bij de te vormen nieuwe coalitie.

Bron: topggz.nl 

Dit bericht is 1658 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail