Summerschool – suïcidaal gedrag bij jongeren begrijpen en suïcides voorkomen

Facebooktwitterlinkedinmail

6 april 2022- In verschillende westerse landen is de geestelijke gezondheid van jongeren afgenomen en is het aantal suïcides de afgelopen tien jaar gestegen. Het verlies van jonge mensen brengt levenslang verdriet bij hun families en is een grote zorg voor scholen, leeftijdsgenoten, jeugdzorg en volksgezondheid.

Tijdens de summerschool van de Rijksuniversiteit Groningen wordt er een duik genomen in dit gebied van suïcidepreventie bij jongeren, om deze tragedie beter te begrijpen in relatie tot uitdagingen in de periode van adolescentie en jongvolwassenheid, evenals adequate interventies voor jongeren.

Dit wordt gedaan door middel van lezingen en interactieve workshops van experts uit een breed scala aan onderzoeksdisciplines. Verder zijn er gedurende de week verschillende brainstormsessies gepland voor studenten om uw eigen zero-suïcideplan te vormen. Aan het einde van de zomerschool krijg je de kans om dit plan aan je medestudenten te presenteren.

De summerschool omvat onder meer:

  • Inleiding tot suïcidologie;
  • Risicofactoren voor suïcidaliteit bij jongeren;
  • psychologische autopsie;
  • machinaal leren;
  • psychologische en sociologische perspectieven.

De summerschool nodigt studenten uit de Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Medische Wetenschappen en Informatica uit om deel te nemen. Uiteindelijk zal een jonge generatie worden geïnspireerd om samen te werken bij het verkennen van nieuwe vruchtbare richtingen om de last van suïcidaliteit onder jongeren te verminderen.

Bron en meer informatie : rug.nl 

Dit bericht is 1787 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail