Plantjes van Mondriaan op Heerlense daken

Facebooktwitterlinkedinmail

7 april 2022 – Onlangs kwam Bas van der Zwaan voor een L1 radio-aflevering Buitengewoon op bezoek bij Mondriaan Tuin & Kas. Mondriaan heeft de Groene ggz-gedachte omarmd.

Moestuinman Simon Eurlings en Remco Wijckmans van Mondriaan Tuin & Kas vertellen over het bijzondere project waaraan ze samenwerken. “Natuur kan op heel veel manieren kan worden ingezet, zoals hier in de therapieën. Door de samenwerking met Mondriaan wordt het Rooftop-project nog inclusiever!’, zegt Simon Eurlings

Gedeelde groene idealen veroorzaken mooie verbindingen.
Mondriaan Tuin & kas levert plantjes voor ‘The Heerlen Rooftop Project van Schunck. Schunck brengt met de lokale gemeenschap een beweging op gang om daken in de stad duurzaam en klimaat-georiënteerd in te richten, te vergroenen en in gebruik te nemen. Mondriaan Tuin & Kas sluit graag bij dat initiatief aan en levert plantjes. Deze plantjes zijn mede-gekweekt door patiënten van Mondriaan die therapie krijgen bij Mondriaan Tuin & Kas. “Mondriaan is ervan overtuigd dat groen een wezenlijke bijdrage aan gezondheid levert. We hebben een breed scala aan mensen dat hier baat bij heeft. We zien zichtbaar resultaat; zo ontstaat er rust en de zelfkennis groeit.”, aldus Remco.

Beluister het hele radio-interview met Remco en Simon hier.

Bron: mondriaan.eu

Dit bericht is 1513 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail