Studiedag ‘Burn-out’ – binnenste buiten gekeerd

Facebooktwitterlinkedinmail

14 juli 2022 – De cijfers liegen er bepaald niet om. In 2020 hadden zo’n 1,2 miljoen werkenden in Nederland last van burn-outklachten, meldde TNO eind vorig jaar. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de niet-werkenden met burn-outklachten. Op dinsdag 27 september organiseert Mark Two Academy een studiedag voor professionals over burn-out in het Schaffelaar theater te Barneveld. 

Anderzijds betekent het hebben van burn-outklachten nog niet dat je een burn-out hebt. Net zo min als het hebben van hoofdpijn betekent dat je migraine hebt. Kortom, burn-out is een lastig begrip. Hoogste tijd dus om enige helderheid te scheppen. Dat doen we tijdens een studiedag op 27 september 2022. Wat is burn-out precies, wat is het verschil met stress, hoe stel je burn-out betrouwbaar vast, wat zijn de oorzaken, wat zijn mogelijke behandelingen en – misschien wel het belangrijkste – hoe voorkom je het ontstaan van burn-out?

Tijdens de studiedag zullen – onder leiding van dagvoorzitter Prof. Christiaan Vinkers – specialisten uit verschillende disciplines antwoorden formuleren op deze vragen. Een bedrijfsarts, een psycholoog, een POH-GGZ, een huisarts en de dagvoorzitter zelf bespreken met u de laatste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten over burn-out. Zo staan we stil bij vragen als ‘wanneer is burn-out een ziekte’, ‘wanneer is het een normale reactie’, ‘wat kun je doen’, ‘hoe moeten bedrijfsarts en huisarts/POH-GGZ samenwerken’ en ‘moeten we niet van de diagnose burn-out af?’

Meer informatie over het programma vind je hier >>

Na het bijwonen van deze studiedag levert het onderwerp burn-out je geen stress meer op!

inschrijven

Bron: persbericht

Dit bericht is 1990 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail