Stoptober: 28 dagen een rookvrije (ggz-)instelling

Facebooktwitterlinkedinmail

16 augustus 2023 – Duizenden zorgprofessionals slaan jaarlijks hun handen ineen om bij te dragen aan het succes van de landelijke campagne Stoptober. Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. En Stoptober werkt. Wat kan jij doen om mee te  helpen met Stoptober?

Belangrijke rol zorgverlener bij Stoptober
Roken is een verslaving en stoppen met roken geeft enorm veel gezondheidswinst. Maar: stoppen met roken is niet makkelijk. Een zetje in die richting kunnen mensen die roken goed gebruiken. Rond september is er veel media-aandacht voor Stoptober. Daar kan je als zorgverlener mooi op inhaken en op een laagdrempelige manier het stoppen met roken onder de aandacht brengen. Het is bovendien bewezen dat een stopadvies van een zorgverlener veel vaker leidt tot een stoppoging. Daag je cliënten én collega’s uit om hun roken op pauze te zetten en het gewoon eens 28 dagen te proberen.

Je kunt nu al beginnen!
Start op tijd met de voorbereiding voor Stoptober! Vanaf de kick-off begin september tot en met eind oktober kunnen mensen die roken meedoen. Het is belangrijk om als zorgverlener vóór september al te starten met de voorbereidingen zodat je op tijd klaar bent om te beginnen met Stoptober. Dit kan je doen:

Kick-off op 2 september, start Stoptober op 1 oktober
Op 2 september start de Stoptobercampagne en kunnen mensen zich inschrijven op de website van Stoptober. Op de website van het Trimbos instituut vind je allerlei tips hoe je Stoptober onder de aandacht kunt brengen en mensen kunt motiveren om mee te doen. Op naar een succesvolle start op 1 oktober!

Aanjagers rookvrije ggz
Ook op andere momenten in het jaar kun je je inzetten voor stoppen met roken of een rookvrije ggz. Heb je een vraag over het rookvrij krijgen van je instelling? Neem dan contact op met onze aanjagers rookvrije ggz Anton van Balkom en Trijnie Rozema.

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 685 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail