Luistertip: BN-ers openhartig over alcohol in podcast

Facebooktwitterlinkedinmail

29 augustus 2021 – Van de podcastserie ‘Eerlijk over alcohol’ is nu een tweede seizoen beschikbaar. Presentator Koos van Plateringen praat met met bekende en onbekende Nederlanders over de rol van alcohol in hun leven. Wie wil minderen of stoppen, wordt verwezen naar de Trimbos-website Alcoholinfo.nl

De mensen die Koos spreekt, zijn minder gaan drinken of gestopt. Waarom vraagt Koos hen? En hoe heeft dat besluit hun leven en gezondheid veranderd? Via alle bekende podcast apps zijn de gesprekken sinds 22 augustus te beluisteren.

Beluister de podcast (eerste en tweede seizoen)>>

Dry January

Presentatrice Bridget Maasland vertelt mee te hebben gedaan aan Dry January. Daarna dronk ze 2,5 maand niets. Ze ontdekte dat ze ook de slappe lach kan krijgen zonder een glas wijn op te hebben.

Alarmbellen

Ook zanger Tim Knol komt aan het woord. Hij verloor maarliefst 40 kilo nadat hij zijn levenstijl drastisch veranderde. De alarmbellen waren afgegaan toen Tim zich realiseerde dat hij 4 a 5 avonden in de week 20 biertjes per avond dronk. Hij stapte naar de huisarts, het begin van een nieuw leven.

Slechte vriend

Koos van Plateringen besloot zelf vier jaar geleden te stoppen met drinken. Hij omschrijft alcohol als een vriend die het slechtste in hem naar boven haalde. Voor hem staat vast: “Met minder alcohol is het leven net zo leuk… misschien zelfs leuker!”

Minderen of stoppen?

Alcoholinfo biedt antwoord op alle denkbare vragen over alcohol. En helpt mensen die willen minderen of stoppen.

Meer info>>

Dit bericht is 3691 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail