Sterk door werk – weer te dromen van uitdagend werk

Facebooktwitterlinkedinmail

7 november 2023 – Werken draagt bij aan herstel van mensen met psychische kwetsbaarheden. Sterk door Werk is een landelijk programma dat deze mensen helpt om zo vroeg mogelijk weer betrokken te raken bij het arbeidsproces. Ook als sociaal werker in de wijk kun je hierbij een rol spelen. Monique Wassenburg legt uit hoe.

Sterk door Werk is beschikbaar voor mensen met psychische kwetsbaarheden zoals depressie, bipolaire stoornissen, autisme en adhd. Een voorwaarde voor deelname aan het programma is dat iemand een uitkering ontvangt via UWV of de Participatiewet. Monique Wassenburg: ‘We willen dit graag uitbreiden, zodat ook mensen die geen uitkering krijgen er gebruik van kunnen maken en dat trajectbegeleiders ook naar vrijwilligerswerk kunnen begeleiden.’ Wassenburg voert Sterk door Werk uit in Zuidwest-Gelderland, het werkgebied van Werkzaak Rivierenland.

Connectie met zorg
Sterk door Werk gebruikt de methodiek Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Hierin is de connectie met de zorg een belangrijk element, vertelt Wassenburg. ‘De cliënt vormt samen met de trajectbegeleider en de behandelaar in de zorg een driehoek. IPS is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek, die alleen onder toezicht van de behandelende zorginstelling door gecertificeerde trajectbegeleiders uitgevoerd mag worden.’

22 november 2023: Transitiearena Werk en Wijk 
Sterk door Werk is een van de praktijkvoorbeelden die zich presenteert tijdens de Transitiearena Werk en Wijk. Ben jij werkzaam bij een gemeente, sociaal wijkteam en/of een sociaal werkbedrijf en wil jij aan de slag met het verbeteren van de samenwerking tussen wijkaanpak en de dienstverlening gericht op werk? Meld je dan aan!

Lees het hele artikel bij Zorg+Welzijn

Bron: movisie.nl

Dit bericht is 1039 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail