Start online onderzoek drugsgebruik in Europa

Facebooktwitterlinkedinmail

23 mei 2024 – Online onderzoek naar drugsgebruik in Europa start dit jaar weer. Het Europese Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EMCDDA) brengt met dit onderzoek patronen van drugsgebruik in Europa in kaart. 36 landen doen mee. De vragenlijst is vanaf vandaag in te vullen.

De ‘European Web Survey on Drugs’ kijkt bijvoorbeeld naar hoe vaak mensen verschillende drugs gebruiken, waarom ze drugs gebruiken en met welke drugs zij die combineren.  Het doel van het onderzoek is om informatie te verzamelen over hoe patronen van drugsgebruik en drugsmarkten binnen Europa verschillen. Het onderzoek is tot nu toe drie keer eerder uitgevoerd: in 2016, 2017 en 2021. In Nederland voert het Trimbos-instituut het onderzoek uit.

De vragenlijst is hier in te vullen: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EWSD2024-Netherlands

Deel de Nederlandse vragenlijst
Ben jij een preventiemedewerker of andere professional? Help mee en deel de Nederlandse vragenlijst. Iedereen van 18 jaar en ouder die drugs gebruikt of heeft gebruikt kan aan het onderzoek meedoen . Per middel worden verdiepende vragen gesteld over onder andere: motieven voor gebruik, gebruikspatronen en -frequentie, aankoopwijze, gebruikswijze, dosering, combinatiegebruik en hulpvraag/interventies voor problematisch middelengebruik of verslaving. Er wordt extra aandacht besteed aan cannabis. Het onderzoek start op 21 mei en loopt zes weken.

Verschillende landen verzamelen via online vragenlijsten informatie over drugsgebruik in eigen land. De resultaten zijn later dit jaar te lezen in een factsheet van de EMCDDA.

Meer informatie 
Meer over de European Web Survey on Drugs

Bron: trimbos.nl

Dit bericht is 495 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail